Hoppa till innehåll

Miss Marple

juli 1, 2013

Jag älskar ju Agatha Christie och brukar gärna titta på avsnitt av både Miss Marple och Poirot tills jag kan dem alldeles utantill. Så döm om min förvåning häromdagen när jag upptäckte ett avsnitt som jag inte sett förut. Greenshaw’s Folly heter det och jag hittade det här! Perfekt att slappna av till tillsammans med lite handsömnad i tevesoffan. Det behövs efter förra veckans superstress. Jag tycker dessutom att Kimberley Nixon som spelar Louisa är rackars söt. Titta bara på frisyren. Sen går ju inte kläderna och miljön inte av för hackor heller. Hederliga gamla Agatha Christie, det är grejer det.

nixon-4696933

/I just love Agatha Christie and like to watch both Poirot and Miss Marple untill I know them by heart. I was therefor very surprised when I found an episode on youtube that I hadn’t watched before, it’s called Greenshaw’s Folly and can be found here! I just love the lead actresses hair and clothes. And of course the whole environment of the old mansion. Agatha Christey, gotta love it!/

3 kommentarer leave one →
 1. juli 2, 2013 9:46 f m

  men tack för tipset! Har faktiskt inte läst den här boken. Känns lite konstigt dock att läsa efteråt eftersom handlingarna kan skilja sig väldigt mycket från bok till film ibland… (visserligen kul med olika tolkningar!)
  Om du inte redan har sett den så finns också ”The pale horse” också, som är omgjord till en miss marple men boken är utan henne.

  Vad tycker du om Julia McKenzie i förhållande till Geraldine? Nu har jag dock börjat vänja mig (efter två säsonger nu?)

  • juli 2, 2013 3:06 e m

   Ja, ibland är det ganska så stor skillnad. Men men, brukar ju vara samma mördare iallafall. 😉
   Har sett pale horse redan, men den är bra.. Har inte läst den, men kanske borde göra det. Ska kolla om den finns nästa gång jag är på bibblan.

   Jag vet inte vad jag tycker om bytet, i början kändes det ju jättekonstigt. men man vande sig ju som du säger. fast jag tror nog att jag föredrar Geraldine, hon ser så rolig och finurlig ut. 🙂

 2. AuroraFisherman permalink
  juli 3, 2013 7:24 f m

  I ”Murder in the library” med geraldine är det faktiskt fel mördare! Och annan väldigt stor skilnad.. Så oftast så är det rätt mördare men inte alltid 😉
  Och som sagt stor skilnad med ”The Pale Horse” mellan bok och film, främst för att det inte är en Marple bok och sen för att tidsepoken är förflyttad…

  Ja, jag tyckte att Julia kändes så ”mesig” (eller snäll) och lite för ung (faktiskt) men sen tycker jag faktiskt att hon har blivit lite elakare…(såg ”Blue Geranium” som första film med henne, fattade inte vad det var för tant först, hii )Tycker att Miss M är ganska cynisk och ibland elak i böckerna, Geraldine kändes så naturlig för rollen första gången jag såg henne gestalta Miss M. (Men det kanske har att göra med att jag minns henne från Robin Hood m Kevin Costner och Morgan Freeman…)

  Oj då, många parenteser 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: