Hoppa till innehåll

Rosa toner i sovrummet…

juni 30, 2013

sovrum2

Vårt sovrum är väldigt romantiskt och rosa. Speciellt nu när rabatten utanför prunkar av rosa pioner som man kan plocka in och ställa i vas. Pioner är så otroligt fina, en av mina absoluta favoritblommor. Vilket gjorde det väldigt trevligt att upptäcka att rabatten utanför huset fullkomligt dignade av pioner. Snacka om lyckträff och rolig överaskning! Till råga på allt var de ju dessutom rosa.

sovrum

Gardinen som hänger i sovrummet fick jag av mammas granne, den låg bortglömd i en gammal sopsäck med en massa linnedukar och annat tyg. Fläckig, skrynklig och sorglig men jag älskade ändå mönstret. Så jag tvättade den och vips försvann alla fläckar. Det är lite hål på den men det tycker jag inte gör någonting. Mönstret är ju så härligt och romantiskt 40-tal. Att den dessutom matchade sovrumsväggarna och vårt gröna 40-tals överkast jag ärvt från mormor var dessutom en riktigt trevlig bonus. Det är en riktig fröjd att vakna upp till de ljusa morgonstrålarna som strilar genom det tunga sladdriga viskostyget som är så typiskt för 40-tals gardiner. Älskar det!sovrum3

”Our bedroom is a study in pink. Especially now when the penoies in the garden are in full bloom and I can pick some and put in a vase on my dresser. I just love peonies and this pink one was a really nice surprise to discover in our garden. The curtins was a gift from my mothers neighbour, all forgotten in an old bag filled with linnencloths and all sorts of old fabrics. With lots of stains and some holes they look kind of sad, but a wash later they bloomed and I really don’t think the holes are a bother. I just love the romantic pattern and the colors. Typically 40s and a perfect match for our bedroom walls and light green 40s bedspread. ”

2 kommentarer leave one →
  1. juni 30, 2013 4:30 e m

    Du har det så fint hemma, längtar efter att ha ett hus att inreda! Vår lägenhet är lite överinredd nu, milt uttryckt…

    • juli 2, 2013 3:07 e m

      Åh, tack! Ja det är skönt att äntligen få utlopp för inredningsvurmen. Det har man ju inte varit bortskämd med förr om åren då det var flytt på flytt som gällde.. Man har ju lite mer utrymme i ett hus om man säger så 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: