Hoppa till innehåll

Fotoinspiration från förr…

juni 18, 2013

Något som jag älskar är att titta på gamla kort. För ett tag sedan fick jag en laddning gamla foton på amerika-släktingar av min mormors kusin och det är så roligt att bläddra igenom dem och försöka gissa vad det är för typ av människor som en gång stod där framför kameran.

foton

Det här är släktingar långt bak på min mammas sida som med sina rötter i Värmland under början av 1900-talet senare utvandrade till Amerikatt. Väldigt spännande att tänka på tycker jag…

foton2

I köket i ett gammalt hus sitter de och dricker kaffe, mamma Ekholm och sonen Norman….foton3

Det här är taget 1945.. Vist har de fina klänningar på sig…
foton4

På baksidan av det här fotot stod det -At home, 1939 El Campo. Vad gör de månntro, lyssnar på radio kanske och hör om nyheter från Europa på randen till krig…foton5Det här är hemma hos Thelma (som en gång i tiden skickade fotona till oss, eller rättare sagt mormors släktingar). Robert sitter på golvet tillsammans med Hazel och Norman (som drack kaffe i köket på fotot ovanför). Robert hälsade för övrigt på en gång på 50-talet när mamma var liten, han låg i flottan och när han hade permis åkte han inåt landet för att säga hej till sina Sverige-släktingar. Spännande, spännande!

foton6Här är Thelma själv, tillsammans med hennes svärdöttrar Frances, Hazel, Ruby Lee och Neva i september 1941. De är så fina när de står uppradade sådär med sina välkammade frisyrer och finklänningar på…

/I just love to look at old photos to get inspired and imagine how it was in times past. These photos I got from an old relative on my moms side. It’s the distant family that once moved to america back in the early 1900s. I look at the photos and try to think of what kind of people they where and how life in america was.../

One Comment leave one →
  1. januari 21, 2015 3:54 e m

    Underbart! Det finns många fördelar med att leva nu och jag vill inte byta, men på den tiden verkade man slippa se mysbyx/luvtröjssunket i alla fall. Alla var överlag more classy. Kolla bara in skorna! Så fina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: