Hoppa till innehåll

Tillbaka i Sverige igen!

juni 8, 2013

Jag är tillbaka i hemlandet igen och har en efterlängtad vilo-helg efter späckat jobbschema i vad som känns en evighet. Jag tänkte vi skulle titta hur mina dagar i Portugal var genom mitt instagramflöde (där jag heter retroolivia om ni vill följa mig).

IMG_3653 IMG_3666

Start på Landvetter  där jag kikade på make up under tiden vi väntade på planet som var försenat. Det visade sig vara såpass försenat att vi missade bytet i Frankfurt. Eftersom vi då hade åtskilliga timmar att slå ihjäl på flygplatsen i väntan på nästa flight så kunde jag inte motstå frestelsen och blev ett läppstift rikare. Det var Yves Saint Laurent, Rouge Pur Couture ”Le Orange” nr 13 som jag köpte, otroligt snyggt orange-rött läppstift som kändes väldigt somrigt och fint alternativ till mitt vanliga röda.

IMG_3656 IMG_3667

En Weissbeer i Frankfurt och vips hoppas vi över till kväll i Porto. Det som har hänt mellan de här två bilderna är att jag har spillt vinägrett-dressing över benen och in i väskan på flygplanet (inte fräscht att lukta vinäger, lök och paprika kan jag säga!!) och bagaget försvann. Jag kan säga att den där övergivna känslan när man står sist vid bandet och sen stannar det utan att väskan kommit, den är inte rolig. Men det var bara att gå till ”lost and found” anmäla förlusten och sedan sätta sig i taxin och åka till den informella välkomstmiddagen som redan var i full rulle inne i de gamla kvarteren i Porto. Men vi blev så väl välkomnade av de andra agenterna att förlusten snart glömdes någorlunda och man var inne i ”sko-mötes-grejen” istället.

IMG_3697 IMG_3696

Dagen efter var det möte och vi fick en modevisning med nästa säsongs skor samt en inspirerande flamenco-uppvisning för att komma i gång. Härligt!

bild-8 kopia IMG_3734

Det var förstås mycket skor, i två dagar andas och lever man skor. Det handlar bara om skor och tankarna går hela tiden på trender, kollektioner, klackar och färger, det är väldigt roligt. I konferensrummet hade de möblerat inspirerande med både gamla vespor och en stor laddning blommor. Men så var det ju sommar-kollektionen vi avhandlade också.

IMG_3874 IMG_3765

Eftersom mitt bagage fortfarande var borta åkte vi till ett köpcentra med två av våra portugisiska kollegor. Vilket tålamod de grabbarna visade under tiden mamma och jag sprang runt i affär efter affär för att hitta lite kläder som jag kunde ha byta till. Helt fantastiskt och jag tror nog jag får hitta på en tack-present till Ricardo och Joaquin för att de var så bussiga. Det var mestadels bas-grejer jag behövde, underkläder. schampo och lite kläder att byta till. Jag köpte bland annat den här blusen i tunn bomull som var riktigt trevlig. Jag som inte handlat kläder på åratal kände mig väldigt ovan vid att ha på mig något köpt. Det var lite roligt, framförallt var jag glad att ha något att byta till efter att ha nallat på mammas resväskeinnehåll den första dagen. Tyckte dessutom den blommiga och somriga blusen passade rätt bra in i min garderob, tänka sig det från ett affärs-kedje-plagg!  Fast man kan ju tycka det är lite typiskt att det blev som det blev, med tanke på allt nytt som jag sytt enkom för den här resan. Men så är livet ibland! Inte alltid som man tänkt sig…Bilden på väggen är färginspiration, jag tyckte den rosa färgen var så härlig.

IMG_3751 IMG_3749

Jag köpte även den här prickiga badräkten. Ett måste när man bor på hotell med världens schystaste pool. Jag lyckades sno åt mig några timmars semester vid poolen efter att ha gjort färdigt arbetet med att välja modeller från sommarkollektionen. Vi bodde på ett väldigt trevligt hotell med utsikt över vattnet och staden och det är bara några meter från konferensrummet till poolen. Prima liv, det är ett väldigt trevligt arbete måste jag säga!

IMG_3756 IMG_3760

Trots krisen med bagaget lyckades jag upprätthålla en viss standard iallafall. Men så hade jag ju min nya baddräkt och läppstift också att glädja mig med. Måste säga att för att vara jag så var paniken ändå inte så stor, jag tog det hela med ett vad jag tyckte iallafall var värdigt lugn och freakade inte ut så mycket som jag hade trott om någon skulle berättat att jag skulle få åka på jobbkonferens i Portugal utan vare sig ombyte eller neccesär och sminkväska. Men jag körde den mentala peppen att om kvinnorna under Andra Världskriget klarade sig med minimum av allt så kan jag det med.


IMG_3782  IMG_3794

Mamma och jag låg vid poolen ända tills det skymde. Pina Colada kändes som en klassiker så det var ju tvunget. Efter vi fått ut så mycket bad och poolhäng vi kunde gick vi till vårt reserverade bord inne i resturangen och åt en räkcoctail till förrätt.
 IMG_3795 IMG_3812

Jag tog havsabborre till huvudrätt och det var den godaste fisk jag ätit i mitt liv!! De kan verkligen sin fisk i Portugal. Efter var det dessert-buffé så det stod härliga till. Var bara tvungen att smaka på allt och blev givetvis otroligt mätt och belåten.

IMG_3811 IMG_3873

De är duktiga på desserter i Portugal, speciellt sådana där tunga desserter med mycket ägg i, som brylépuddingar och ägg-baserade  tunga kakor. Vi tog en tur i trädgården efter maten för att andas in lite medelhavsluft och varva ned lite efter de hektiska dagarna. Jag hade min nya blus och bomullskofta på mig och kände mig härligt färgglad. Som tur var matchade både de armband och örhängen som jag hade på mig på resan ned mina inköp. (Det andra låg ju i resväskan)

IMG_3875 IMG_3876

Det är väldigt inspirerande omgivningar på hotellet som en gång i tiden var ett palats som en rik köpman bodde i. Finaste trädgårdarna och inomhus är det högt i tak med målningar av änglar och keruber.

bild-8 IMG_3909

Så var det dags att åka hem, mitt bagage kom till hotellet sent på kvällen innan vi skulle åka tillbaka. Smart med rena kläder när man kommer hem tänkte jag och framförallt skönt att väskan kom fram innan vi åkt till flygplatsen igen. På flyget från Portugal fick man ett litet brev med frön i eftersom det visade sig vara ”World Environment Day”, det ska bli spännande att så fröna och se vad som kommer upp. Vi mellanlandade i Bryssel och passade på att ta en Leffe Blonde och en liten Sandwich. Tiden gick väldigt snabbt och vips var jag hemma igen där det bara var fortsätta i snabb takt med arbetet som väntage. Bland annat var det vernissage för slöjdutställning som jag var med och annordnade och så åkte vi en tripp till Läckö för att hänga utställning. Men mer om det senare..

 

/I’m back in Sweden again and after a full week with both shoe-meeting and lots of work here at home I finally have a weekend with sleeping in and enjoying beeing home. Here’s some pics from my instagram-feed (if you want to follow me i’m ”retroolivia” there too.)Buying lipstick in Frankfurt airport after we missed our flight to Portugal after our first flight was delayed. We had to fly to Amsterdam instead to get the connection and on that plane I spilled salad-dressing all over my self and into my bag.. I really longed to change skirt and socks but of course to ad the bad luck, my luggage was lost.I actually didn’t freak out so much that I would have thought in that situation. Nothing more to do but go into surviving-mode. The first day I borrowed things from my mother (who got her bag nice and easy) and then I was escorted by the best portugeese gentlemen and our shoe-collegues to a mall where I could buy some new things, like that flowery cotton-blouse and a polkadot bathing suit. The hotels surroundings are spectacular with a magnificent garden and an interior to die for (it was once a palace and was remade to a hotell). I have been eating a lot of good food, especially fish since the portugeese really can mage the most delicious fish. And course there was a lot of shoes, we thinked, talked and lived shoes for two days but we managed to finish early in the last day so we had the time to sit by the hotel pool. So for a couple of days there where just shoes, good food and the lovely Portugeese weather in my life. On the last day, late in the evening I also got my luggage back and was very happy about that. Then I could go home with all my things again, a quick stop at the Bryssels airport to change flight and drink a Leffe Blonde and then back to ordinary life again, with among other things an opening for a  handicraft-exhibition that I’ve organizing together with four other women and then going to Läckö Castle to hang the exhibition for our showroom there. Lots of things to do at home as well and I’m glad the weekend finally is here so I can relax somewhat…/

2 kommentarer leave one →
  1. juni 8, 2013 12:20 e m

    Porto verkar ju underbart! 🙂 och lyxigt med nytt läppstift, måste få prova.

    • juni 11, 2013 9:53 f m

      Jadu! Det lilla jag sett av Portugal än så länge är ju helt klart top notch! 🙂 Klart du ska prova läppstiftet. är väldigt förtjust i det. väldigt sommarfräscht! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: