Hoppa till innehåll

En turkos liten kofta!

maj 15, 2013

kattfot2

En trevlig fördel med  jobbet på Färgkraft är att man får ha snygga cardigans från vårt sortiment för att representera firman. Det här är en modell som är en riktig favorit och jag har fått en sprillans ny. Hurra för det!

kattfotDen är stickad i det här garnet och modellen heter Kattfot, efter mönstringen som kallas kattfots-mönster. Den har precis rätt mängd puff i ärmen och lagom djup ringning så man lätt kan visa lite av sin bluskrage om man vill. Det här kommer bli min andra tröja i den här modellen, tidigare hade jag en röd som jag slitit ut ordentligt eftersom jag älskade den så mycket. Jag ville förnya mig lite vad gäller färg och valde därför den här klatchigt turkosa, eftersom jag inte kunde hålla mig från favoritfärgen helt valde jag de här röda 40-tals knapparna som jag fyndat på ebay.  De riktigt lyser som karameller mot det turkosa och man blir glad bara man ser dem. Garnet är vårt entrådiga spunnet av finull, mjukt och gosigt och den här tröjan kommer bli en stor favorit. Precis som dess föregångare.

 
 

/One really good thing about working at Färgkraft is that I get to have really nice cardigans and sweaters made from our handdyed yarns and knitted in the patterns we produce. I recently got a new one and I’m sure it will be a favorite just as the one before (in the same model) was. This is from this pattern-booklet, unfortunately only in swedish for the moment but we are working on a english version and hope to have it ready for our international customers some time soon. I just love the sleeves and the special knit pattern that is called ”cat-foot” in swedish.  This time I chose a happy turquoise turqoise for the cardigan and the red 40s buttons really stand out like little pretty gems against it. The yarn is our 1ply made in the wool from the typical scandinavian sheep, the ”fine-woolsheep” and of course hand dyed by myself or maybe someone else at the firm./

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. maj 17, 2013 9:13 e m

  Jättesnygg!

 2. maj 27, 2013 8:48 f m

  Underbar kofta! Och så fint med de röda knapparna till.

  • maj 27, 2013 8:51 f m

   Tack! Ja visst är den fin! Röda knappar är stor-favoriten, men det kanske märks. 🙂

 3. oktober 20, 2013 7:02 e m

  Jättefin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: