Hoppa till innehåll

Fixarfredag!

maj 17, 2013

fixfredag5

Idag har jag varit ledig och tagit tillfället i akt att vara arbeta ute i det fina vädret. Under tiden jag åt frukost planerades vad som skulle planteras vart. Jag älskar Runåbergs fröpåsar, de är så gammaldags fina!

fixfredag3

Landet grävdes upp och fick ett tillskott av hästgödsel. Det var massvis med gräs och ogräs så jag blev trött i armarna och varm trots att det bara var morgon än. Men fint blev det. När vi tog bort den gamla vedspisen blev det massa tegel kvar som jag använde till att avskilja de olika partierna i landet med.

fixfredag4

Eftersom värmen äntligen kommit fick krukor som tidigare stått inne i fönstret komma ut för lite direktsol.

fixfredag2

Hage nummer ett är nu helt färdig och har invigts av Ruby och Snaedis. Mycket gräs att beta och det är väldigt trevligt att få titta på raringarna i hagen under tiden man gräver i jorden och har sig.

fixfredagBasilikan och timjan som jag sådde för någon vecka sedan har redan börjat gro. Jag har sått örtväxter lite överallt. Men det är ju knappast något man får för mycket av. Färska örter är bland det bästa jag vet och i sommar vill jag verkligen kunna frossa.

/Today I had a day off and took the opportunity to take the garden under control. The morning started with digging out the garden patch and fuel it with some horse manure and plant onions, radishes, sugarsnaps, carrots, beets and lettuce. The pots that normally stand in the window got to get out in the sun. In the finished pasture Ruby and Snaedis go about and graze and make a nice view to look at from time to time when taking a break in the gardening. The basil and thyme-seeds that I planted the other week has started to grow. I might have herbs in abundance because, but fresh herbs are the best things about summer I think so it’s better to have plenty./

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: