Hoppa till innehåll

Skurna kakor till kaffet…

maj 13, 2013
tags: , ,

kolachokladsnitt

Både maken och jag blir lite griniga om vi inte får en kaka till lunchkaffet. Just nu är det här favoriten hemma hos oss. En liten seg choklad-kola snitt som är försvinnande god. Ser ut som de klassiska ”Märtas skurna chokladkakor” men är i mitt tycke ännu bättre och framförallt är de enklare att göra. Går på bara några minuter och är således alldeles utmärkta att göra i sista minuten. Det vill säga när lunchen snart är färdig och man precis insett att kakburken är tom.

100 gram smör

1 dl strösocker

2 msk mörk sirap

2 dl vetemjöl

1/2 tsk bikarbonat

2-3 msk kakao

1 tsk vaniljpulver

Vispa smör, socker och sirap mjukt och krämigt med elvispen. Tillsätt de torra ingredienserna (se till att bikarbonatet är blandat med mjölet). Blanda ihop kaksmeten. Rulla två rullar och tryck ut dem lite på bakplåten, strö över lite pärlsocker och platta till lite extra. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Skär upp tukk kakor medan de är varma. Låt svalna på plåten, förvaras sen i burk med tätslutande lock.

 
 

/Both my husband and I get cranky if we don’t get a cookie with our after-lunch-coffee. This is our favorite at the moment. Easy to make and very, very tasty. The recipe is as follows, 100 grams butter, 1 dl sugar, 2 tablespoons syrup (same as treacle or molasses?), 2 dls flour, 1/2 teaspoon baking soda, 2-3 tablespoons cocoa, 1 teaspoon vanilla. Stir the butter, sugar and syrup until creamy, ad the dry ingredients. Make 2 rolls of the cookie dough and flatten them a bit and sprinkle with pearl/ nib sugar. Cook in the oven in 175 degrees C (347 F) for about 10-15 minutes. Cut into slices when warm, then let cool on the baking plate./

2 kommentarer leave one →
 1. maj 13, 2013 11:27 f m

  Måste testa, låter lite som världens godaste kolasnittar fast med chokladsmak.Kan ju inte bli annat än heaven. Fast de får vänta ett tag för vi proppade rätt mycket tårta igår… 😉 Och så står Tarte au Citron på min bakningsönskelista. Citron är sjukt gott i bakverk! http://www.bbc.co.uk/food/recipes/tarte_au_citron_94480

  • maj 13, 2013 11:31 f m

   Det är det fast anpassade för att passa R. som inte gillar ingefära och som kräver att det är antingen choklad eller sylt i kakor. 😀 Väldigt goda iaf. funderar på att förbättra ännu mer med att ha i hackad mandel och kanske chokladkross, eller alternativt rippla choklad över när de stelnat. 🙂

   Ska kolla länken, låter mumsigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: