Hoppa till innehåll

Konsert-klänningen…

maj 12, 2013

roberouge2

I slutändan skippade jag den vita kragen när jag insåg att det var snyggare med en lite mer elegant look. Jag blev väldigt förtjust i klänningen och jag kommer garanterat göra några fler i samma stil.

raabedress3

Istället gjorde jag en liten rosett-applikation av spilltyg. Jag sydde fast en broschnål på baksidan så den går lätt att ta av och på. Som extra piff satte jag på strassbroschen som jag fick av makens morfar. Det blev riktigt tjusigt enligt mitt tycke och när jag var på konserten i fredags fick jag ett antal komplimanger för min utstyrsel. Trevligt!

raabedress

Jag gjorde ett skärp och använde ett av mina fina röda skärpspännen i bakelit.

raabedress2

Jag tyckte att Vega-skorna från Dkode passade stilen bra, men det här är faktiskt en efterkonstruktion, för på konserten hade jag mina röda Vega. Men de här lila passade ju riktigt bra de med.
roberouge

/This is my outfit that I wore at the Max Raabe-concert last friday. I decided to skip the white collar-idea and go with a more elegant look adding a bow instead. I sewed a brooch-needle on the bakside of the bow so it’s easy to move or remove and I also added the rhinestone-brooch that my husbands grandpa gave me for some extra bling. I thought the Vega-shoe from Dkode was perfect match for this look, allthough this is an after construction. On the concert I actually wore my red Vega’s but I later realized that the purple ones looked rather great as well. A lovely dress and I’ll be sure to make more in the same style./

11 kommentarer leave one →
 1. maj 12, 2013 10:56 f m

  Shit vad snyggt!! Och som du säger, blev mycket mer elegant och faktiskt mer oväntat med den lilla applikationen!

  • maj 12, 2013 12:19 e m

   Tack! helt klart bättre, synd att jag kom på det när lös-kragen var klar, men det går ju att använda till andra klänningar istället. 🙂 Det är schysst när ändå en väldigt enkel modell på klänning blir ”stylish”.

 2. maj 12, 2013 5:00 e m

  Men gud så snygg den är! Du är så duktig. Applikationen passar så bra, riktigt elegant.

 3. Anna permalink
  maj 13, 2013 9:12 f m

  Fenomenalt snygg! Var den lätt att göra??
  Ska man gissa att även denna var ett eget ritat mönster :-)?
  Nu är jag ju, tyvärr, inte så värst slängd med att rita mönster så jag får förlita mig på färdiga sådana – skulle du rekommendera att man köpte lite vintagemönster??

  • maj 13, 2013 9:20 f m

   Hej Anna!

   Tack så mycket, ja jag blev väldigt nöjd jag med klänningen..Den är relativt lätt att göra faktiskt. Det är ett 6 vådigt kjolmönster, utställd A-linjeformad, som är ihopsatt med ett enkelt blusmönster, puffärm och blixtlås i sidan. Mönstret är ju egenritat, men som jag nämnt tidigare i någon kommentar kommer jag att göra mina mönster även till försäljning (i tre storlekar) och ha min min framtida shop här på bloggen. Jag tänkte då att den här klänningen ska få komma med i sortimentet, för jag gillar den skarpt och den är relativt lättsydd..

   Men det kommer tyvärr ta lite mer tid innan jag fått det färdigt men förhoppningsvis under slutet av juni ungefär kommer de finnas till salu. jag hoppas att jag ska hinna tills dess. Annars har jag inga tips på vintage-mönster eftersom jag inte syr med sådana. (jag får ju alltid rita om så det passar mig ändå) men jag har tittat mycket på etsy.com på mönster. Brukar titta där för att inspirera mig och det finns mycket. De är mestadels på engelska men det borde nog funka ändå, lite trixigt att räkna om inch till centimeter, men om du hittar ett måttband med både inch och cm på så underlättar det mycket. 🙂

   • Anna permalink
    maj 13, 2013 9:28 f m

    Oooooh vad trevligt!!!
    Den som väntar på något gott 🙂
    Ska definitivt hålla utkik i din webshop – verkar som om det kommer att dyka upp en hel del gobitar och kanske har jag tur att få lite härliga projekt lagom till semestern.

    Gillade verkligen denna klänning! O dina blusar går inte heller av för hackor.

    Hoppas jag inte stressade dig ;-), var inte min mening, under tiden får jag ju hämta massa härlig inspiration att plocka från.

  • maj 13, 2013 9:31 f m

   Nej då det är ingen fara, har lite mkt på gång nu så jag är lätt stressad per automatik just nu. 🙂 men det lugnar sig i början av juni och då tänkte jag att mönster-ritning skulle få prio ett. 🙂 Så håll utkik. Det kommer bli, blus, pennkjol, den där klänningen och eventuellt högmidjade byxor också till att börja med. 🙂

 4. maj 13, 2013 11:24 f m

  Fantastiskt vacker!

 5. Ann-Sofie permalink
  maj 14, 2013 7:28 e m

  Wow! Vilken otroligt fin klänning på fina du! Roligt att se vad som händer även om det är sällan vi ses. 🙂 Kram

  • maj 15, 2013 6:53 f m

   Tack Ann-Sofie!! Jag blev nöjd med den, kommer nog bli en riktig favorit för den var väldigt skön också. Alltid en fördel när snygga kläder är bekväma. 🙂
   Ja, men du! Kan ni inte komma och hälsa på snart, saknar dig och har ju inte ens träffat den nya knodden än!!! Kom över i sommar nån gång vettja och få er lite skogs-mys hemma hos oss. 🙂 Kram, kram!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: