Hoppa till innehåll

Röd klänning i råsiden…

maj 9, 2013

Idag är jag ledig från jobb och spenderar hela dagen på min kammare. Jag lägger sista handen vid min fina röda klänning i råsidenet som jag köpte av de trevliga damerna på Simbra Siden. Ända sedan jag köpte det på förra syfestivalen har jag tänkt att det skulle bli en klänning till Max Raabe-konserten och nu är det äntligen dags. Som jag har längtat!

kristihimm

Fållen  på klänningen fållas för hand. Det är ju ändå det snyggaste även om det tar lite längre tid. Jag satte mig ned i fåtöljen och lyssnade på Pavarotti  och Mirella Freni som sjöng La Bohème och tiden flög. Riktigt trevligt och avslappnade faktiskt!

kristihimm4

Klänningen är nu helt färdig. Jag kunde inte bestämma vad jag skulle göra för extra detaljer så jag gjorde den väldigt enkel med en rund halsringning. Detaljerna får komma till senare.
kristihimm2

Jag fick sällskap av katten som älskar att trassla till trasmattan åt mig och riva ned mina mönsterpapper. Men det är ju alltid trevligt med sällskap så det gör inte så mycket med oredan.

kristihimm5

När man inte kan bestämma sig hur man vill ha det är det en smart sak att göra diverse lösa attiraljer att fästa på klänningen, så man kan byta allteftersom lusten faller på. Så jag tänkte börja med att göra en lös vit dock-krage som kan fästas i halsringningen. Om jag dessutom gör ytterligare  klänningar med samma rundning i halsen funkar den till flera.
kristihimm3

Jag tänkte även sy på några finfina pärlknappar. De här knapparna är arvegods från mormor och jag är lite rädd om dem därför passar de bra på en sidenklänning som det ändå är handtvätt på för att slitaget på dem ska bli minimalt. Om jag tröttnar på att ha knappar i halsringningen är det bara att försiktigt sprätta bort dem. Flexibelt var det här!

kristihimm6Nu är bara frågan vilket tyg jag ska göra kragen i. Ännu ett beslut som jag har svårt att ta. Crèmevitt Dupion-siden (som är en rest från min brudklänning faktiskt) eller vitt råsiden, i samma kvalité som klänningen. Svårt, svårt!

/Today is spent in the sewingroom. I making the finishing touches on my red dress in raw-silk that I’m going to wear tomorrow when we finally go to the concert with Max Raabe & Palast Orchester. I couldn’t decide on what sort of collar to make so I just made a round neckline with the intention to make a loose-collar instead, in order to keep things flexible for someone who has difficulty deciding on things. Now I just have to decide if I shall make the collar in the silky Dupion or in the white raw silk (same quality as the dress), tricky, tricky…../

7 kommentarer leave one →
 1. maj 9, 2013 11:55 f m

  Vitt råsiden!

 2. maj 9, 2013 6:48 e m

  Åh vad jag blir ”sy-sugen” när jag ser vad du fixar för fint.
  Men, just nu finns ingen tid för sånt då jag precis skolat om å bytt jobb.
  Mer än heltidsjobb tar på krafterna 😉

 3. maj 10, 2013 8:56 e m

  Åh vilken himla tjusig klänning!

 4. maj 21, 2013 1:42 e m

  Otroligt fin klänning! Du fortsätter att inspriera! Tror att jag måste hem och ta itu med syrummet – har blivit lagringsutrymme för både det ena och andra under tiden vi renoverat hallen. Då är det inte så kul att sätta sig och jobba.
  Bra – då vet jag vad jag gör ikväll!

  • maj 21, 2013 1:44 e m

   TACK! Det är ju en otroligt enkel modell egentligen, men den är väldigt fin ändå, och rolig att sy. sen är det ju en dröm att sy i råsiden! Det blir ju lätt stopp i sömnaden när man renoverar.. men då är det ju desto trevligare att ta upp det sen igen när man kan igen.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: