Hoppa till innehåll

Hittat i en låda…

maj 7, 2013

Vi röjde i ateljén i förra veckan och jag hittade grejer i en låda efter farfar som legat undanstoppad i många herrans år. Däribland fanns det här kortet. Det pryder nu hyllan i mitt syrum och de två pojkarna som är så söta att det skär i hjärtat är min älskade pappa och hans bror. Det är den lockhårige gossen med spjuveraktig blick som är min pappa. Precis det där uttrycket hade han allt som oftast även i vuxen ålder och man känner med en gång igen honom i den där lille pojken. Fast han rakade oftast av sig håret eftersom han tyckte det var lite fånigt med de där änglalockarna.

pojkpappa2

På tal om de där änglalockarna, när pappa var liten bodde farmor och farfar i Vaxholm en tid, och när farmor var ute och gick med honom i barnvagn var det flera gånger folk kom fram och frågade om det minsann inte var kronprinsen som var ute och tog lite luft. Denna förväxling mellan lockhåriga gossar föll farmor mycket i smaken eftersom hon gärna ville vara lite fin i kanten och att få sin son förväxlad med Karl Gustav var ju inte allt för pjokigt.  All likhet försvann med åldern dock och ingen förväxlade pappa med någon som helst kunglighet efter fyra års ålder….

 
 

We cleaned in the studio and in a box with stuff from my grandfather I found this lovely old picture of my beloved father and his brother. It’s the curly haired boy that is my father. He has the most adoring look in his eyes I think, full of mischief. Such a lovely photo and my dad must have been the most adoring child ever…

2 kommentarer leave one →
 1. maj 7, 2013 10:19 f m

  Jättelik Tjabo som liten ju! Roligt också att man inte var rädd för att pojkar skulle få vara söta med änglalockar på den tiden. Vet att en liten pojke på förskolan min mamma grundade hade sådana där lockar och föräldrarna klippte till slut av alltihop i 3-årsåldern för att de blev så trötta på att alla sa ”vilken söt liten flicka”.

  • maj 7, 2013 11:13 f m

   Ja visst är han lik. 🙂

   Om jag någonsin får barn och det blir en pojke ska han verkligen tillåtas vara söt, får väl klä honom i blå sjömanskostym hela tiden om folk tror det är en flicka. 😉

   Synd att inte jag ärvde lite av lockigheten, då hade man inte behövt träla lika mkt med att lägga det, eller rättare sagt, det hade kanske hållt lite bättre 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: