Hoppa till innehåll

Vårigt blå klänning och lite hårvårdstips…

maj 6, 2013

I går avbröt vi utomhusfixet med att dra på finkläderna och gå på vårkonsert med blåsorkestern. Det råkade dessutom vara samma blåsorkester som jag var med i en gång i tiden så det blev inte bara en musikupplevelse utan även en rejäl nostaligitripp. Jag ville verkligen mana fram vårkänslorna och tog den knallblå klänningen som jag hittat i mormors garderob. Jag matchade med turkosa örhängen i vintageglas som jag knåpade ihop för några år sedan.

vårkonsert

Jag gillar verkligen den här klänningen, väldigt enkel i modellen men ändå riktigt festlig med matchande skärp med ett pärlemorspänne.

vårkonsert2

Efter att vi hade jobbat ute med hagen och jag grävt i mitt trädgårdsland hela förmiddagen gick jag in och tog ett välgörande bad. Det var väldigt skönt att få sjunka ned i det heta lavendeldoftande badvattnet och jag riktigt kände hur det botade både stress och träningsverk efter alla aktiviteter.
vårkonsert3

Så provade jag ett nya hårprodukter som jag blev riktigt nöjd med. Jag är rätt kinkig med schampo och balsam eftersom jag har både väldigt känslig hårbotten samt supertorra längder efter alla färgningar. Efter mycket eftersökningar har jag ändå fastnat för märket Philip Kingsley, den här gången provade schampot ”Flaky itchy scalp” och balsamet ”Moisture extreme” båda var riktiga höjdare, speciellt balsamet som gav mina torra toppar en omgång med fukt som de väl behövde (tidigare har jag kört med No scent no color-serien, mycket bra den med). När jag ändå tipsar kan jag lika gärna nämna hårinpackningen ”Elasticizer” från samma märke, superbra och ursprungligen ska den tydligen vara skapat efter Audrey Hepburn önskemål om en kur för trött hår. Bara det ger ju bonuspoäng i min värld!

 
 

/Yesterday we took a break from the all the work outdoors and went to a spring concert with the lokal marchingband (the same band I played in once many years ago) so that was really a trip down memory lane. I wore my blue dress that I got from grandma and matched it with aqua glassearrings. After all the work outside and before we went to the concert, I took a nice hot bath and tried new products from Philip Kingsley. I’m really high maintenance when it comes to haircare, with a super sensitive scalp and really dry hair because of all the dyeing. So good products is a necessity, this time I tried the schampo ”flaky itchy scalp” and  conditioner ”moisture extreme” both really good and especially the conditioner appealed to me, before I’ve been using the ”No scent no color”  line from the same brand, also very good. When I’m already doing so much product reviews I also want to mention the treatment ”Elasticizer” I use it weekly and it has really made a difference regarding my dry ends…And it was supposedly made especially to Audrey Hepburn back in the days,  only that makes it a winner in my world!/

 

8 kommentarer leave one →
 1. maj 6, 2013 2:45 e m

  Helt underbar klänning! Du passar verkligen i den blåa färgen 🙂

  • maj 6, 2013 4:17 e m

   Åh, tack så mycket. Jag gillar den själv väldigt mycket, tycker man blir glad av färgen! 🙂

 2. maj 6, 2013 3:22 e m

  ”Flaky itchy scalp” låter som en exakt beskrivning av min hårbotten. I helgen fick jag även en finne I HÅRFÄSTET MITT FRAM I PANNAN?? Alltså inte i pannan utan i hårbotten. Gjorde svinont och var jätterött. Kul liv!

  • maj 6, 2013 4:20 e m

   HAHA! Ja, men du den var faktiskt bra, nu kanske man inte kan säga jättemycket efter en schamponering, men jag har inte haft något kli iaf. och det brukar jag med i nytvättat hår. GIllar även en grej som heter Scalp toner av PK. det är som en vätska man återfuktar skalpen med 😉 Den är skitbra, gör att håret känns fräschare längre också. och funkar väldigt bra på att ta bort det där torrfnaset som man kan få..
   Kul liv indeed! bra läge att satsa på snygg hatt kanske? 😉

 3. maj 6, 2013 3:23 e m

  Snygg du var förresten!

  • maj 6, 2013 4:21 e m

   Tack! Testade btw, ditt (miriams) läggningstips till dagens hår, blev ju skitsnyggt, rullade så hårt jag mäktade med och det blev ju riktigt snygg-vågigt.. Gött mos! 😀

   • maj 6, 2013 7:23 e m

    Yey! Visst är det bra?? Tror på mindre spolar också, men har ju som sagt bara i en storlek just nu.

   • maj 6, 2013 7:27 e m

    Ja verkligen, har ju alltid kört antingen eller på spolar eller pin curls, men det var ju helt klart väldigt bra att mixa. är bra om man inte har så mkt tid på morgonen med, för det tog mkt mindre tid att fixa till våg-luggen än att göra iordning de där rullarna jag brukar göra. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: