Hoppa till innehåll

Stolpsättar-helg!

maj 4, 2013

Idag har vi jobbat ute så det stod härliga till. Det är nämligen dags att börja med hagarna till hästarna och det är en hel del stolp som skall slås i. Jag var väldigt pepp och hade mina fina nya rutiga ylleskjorta på mig dagen till ära, den visade sig vara ypperlig till ändamålet.

stolp2

Jag hade även mina nya arbetshandskar som jag hittade på Plantagen före helgen. Blåa och fina med prickar skyddade de både händer och manikyr. stolp3

Hela kärran var fylld av stolp när vi började och vi får nog åka tillbaka och hämta fler innan vi är färdiga. Det går åt mer än vad man skulle kunna tro.

stolp7

Stella var med och hittade givetvis en stolp hon också. Precis i Grand danois-storlek vad gäller tuggben tydligen. Men hon fick inte ha den länge, det är ju inte så bra att få i sig tryckimpregnerat trä som hund med känslig mage och dessutom behövde vi ju den till staketet.
stolp4

Här är jag, peppad och arbets-chic med bandana om håret.

stolp

Idag blev det en fin fyrkantig hage som gick in lite i skogen så granarna kan agera vindskydd. Vi tänkte göra lite olika hagar som ansluter till varandra och vi började med den här, den blev verkligen fin. Det ska bli roligt att se vad hästarna tycker om den.

stolp5

Än så länge är tråden inte uppe, men grinden satte vi dit iallafall. Det gjorde  att det kändes som man kommit en bra bit på vägen… I morgon ska resterande stolpar slås ned och sen blir det trädgårdsfix för hela slanten. Så härligt med en utomhus-helg!

stolp6

/Today we had an outdoors-day. It was time to start with putting up the fences for the horses so we had lots to do. I had my new plaid wool-shirt on and it proved to be the best work-wear ever.  I also wore my new work golves that I got the last weekend, pretty blue polkadots and effective in protecting the hands aswell. Win, win when one can look stylish and while doing heavy work. The pen we chose to do today was part on the field and part in the forest with firtrees as a natural wind cover for the horses. Stella was with us and she found something to chew on. But of course she didn’t get to keep it since impregnated wood isn’t the best thing for the sensitive dog stomach and of course we had to use the pole for the fence. It really is starting to come together now at the farm inside aswell as outside, I’m very curious to how the horses will like their new pasture, very much I hope./

2 kommentarer leave one →
  1. maj 6, 2013 1:42 e m

    Du är så grymt fräsch! Tur att ditt ryggskott inte varade så länge! Otroligt snygga handskar – jag har likadana… 🙂

    • maj 6, 2013 2:42 e m

      Åhåhå, tackar, tackar! Ryggskottet var nog mest lite ishias-känningar som gick över på några dagar.. Tur det, inte som ditt mäster-skott. Hoppas du är bättre! Ja visst är handskarna fina!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: