Hoppa till innehåll

Gör din egen hårläggningsgelé….

maj 2, 2013

linfro

Har man totalt slut på sin hårläggningsvätska är det lätt att göra sin egen. Ganska enkelt och väldigt snabbt är det till och med, det enda man behöver är linfrö och vatten. Här kommer receptet på hemgjord hårläggningsgelé som faktiskt fungerar riktigt fint. Lockarna håller sig skapligt (jag använder ungefär lika mycket som en tesked i fuktigt hår när jag lägger mina pincurls) och framförallt känns de inte klistrigt preparerade som det ibland kan göra annars.

Koka 1 msk linfrö i 2,5 dl vatten i en kvart. Sila av och låt svalna. Sen är det färdigt. Förvaras i kylskåp.

 
 

/If one runs out of setting lotion it’s not a difficult thing to make it yourself. Take one tablespoon of flax seed and boil them in a cup (2,5 dl) of water for about 15 minutes, strain the seeds and let the potion cool. Use as you would the store bought setting lotion (I use about the amount of about a tablespoon for my hair) in damp hair when you make the pin curls. I quite like it, especially the way it feels in the hair, not sticky and chemically prepared, almost like when the hair is without any products and the curls hold rather nicely as well./

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. maj 2, 2013 7:04 e m

    Oh vad smart! Jag har aldrig använt läggningsvätska, är bara för lat och snål för att köpa, men det här ska jag lätt testa! Tack för tipset 🙂

    http://minmormorsvind.blogspot.se/

    • maj 4, 2013 7:00 f m

      Ja men visst, inbillar mig att det kan vara lite nyttigt för håret också.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: