Hoppa till innehåll

En liten muffin och en kopp rykande te…

april 25, 2013

I förrgår kväll när vi skulle dricka te och se på det nya avsnittet av The Hour kände jag ett sådant enormt sug efter någonting gott till. Så jag rotade lite i skåpen och slängde ihop några muffins. Sockret visade sig vara slut så jag tog farinsocker istället, jag hittade lite pekannötter och tranbär  också som fick slinka med. Det visade sig vara en rackarns god blanding. Här är receptet:

1 dl farinsocker

75 g smör

1 ägg

¾ dl mjölk

1 tsk bakpulver

1  dl vetemjöl

1 1/2 dl havregryn

pekannötter, frysta blåbär och torkade tranbär

Rör ihop smör och socker, tillsätt resten av ingredienserna och klicka ut i muffinsformar. Tryck ned några tranbär, pekannötter och blåbär i varje muffin. Gräddas i 175 grader i ca 15 minuter. Eftersom jag tog havregryn blev de lite matigare än vanliga muffins och pekannötterna gav ett trevligt tuggmotstånd de med. De passade ypperligt som tilltugg till flera koppar rykande hett te och ett spännande avsnitt av The Hour, som precis som förra säsongen bjöd på spänning i schysst 50-tals tv-miljö och allt som en anglofil kan önska sig. Det ligger ute några dagar till på SvtPlay, så passa på att titta på att se det här!

muffins3

/A couple of days ago when we were preparing to make tea and watch the latest episode of The Hour I got such a craving for something sweet to go with the tea. So I made some muffins, with oats and pecan nuts they where rather rustic compared to ordinary muffins. Very good nonetheless and perfect for several cups of hot tea and brittish television series at it’s finest./

2 kommentarer leave one →
  1. april 25, 2013 2:35 e m

    Nya säsongen är ju SÅ mycket bättre än första tycker jag. Framför allt Marnie tar sig i denna säsong men gillar alla karaktärer överlag mycket bättre. Vill verkligen inte att den ska läggas ner!

    • april 25, 2013 5:07 e m

      Åh, har bara sett första avsnittet än så länge, men det låter ju lovande! Kul! Nej, jag läste nått om att det kanske inte skulle bli en säsong tre. dåligt, den är ju verkligen något att satsa på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: