Hoppa till innehåll

Fixa naglarna i bästa vintage-stil….

april 23, 2013

Vill man att även naglarna ska se lite mer vintage ut kan man göra den klassiska halvmåne manikyren som var mäkta populär under 30 och 40-talen. Den är måhända lite trixigare att få till än en vanlig manikyr men med lite hjälpmedel får man till det i ett kick.

manikyr

Nagellack behövs förstås, här har jag Limited Addiction från Essie och självklart är det både baslack och överlack som gäller (jag använder Essie First base och Good to go) för att lacket ska hålla optimalt. För att få till den här halvmånen använder jag mig av klistermärken som man märker,  ähum, ”saker” med (de finns på närmaste bokhandel) samt en sax för att klippa klistermärkena. För att fixa de där små skavankerna som lätt händer använder jag mig av en liten pensel (köpt på Panduro) som jag doppar i nagelacksbortagningsmedel som jag sen ”suddar” bort eventuella fel-målningar.

manikyr4

Det finns lite olika alternativ, antingen kan man ju köra med underlack sedan ett hudfärgat lack som färg för halvmånarna. Den här gången valde jag att ta min naturella färg på nageln, så det räckte det med två lager rött nagellack efter underlacket. Jag tar bort klisterremsorna innan det sista lagret stelnat helt. Man får vara lite försiktig och får man inte tag på klistermärkena kan det vara smart att ta en pincett till hjälp. Så till sist avslutar man med ett lager överlack och sen är det färdigt. Ganska tjusigt tycker jag. Även på mina stackars händer som varit och grävt i rabatterna och haft sig under helgen som gick. Det kanske är att föredra att göra den här manikyren på lite längre naglar, men jag var sugen på lite nytt och kunde inte vänta helt enkelt.
manikyr3

Vill man få ännu mer nagellacks-inspiration så vill jag passa på att tipsa om det här programmet. Det är Stil i P1 och just detta handlar Charles Revson som grundade sminkföretaget Revlon 1932 och som verkligen förändrade synen på nagellacksanvändande. Jag brukar lyssna på gamla Stil-avsnitt från arkivet när jag syr och detta var riktigt spännande.

 

 

/In the 30s and 40s it was the hottest thing to have half moon manicure and beeing a vintage gal I of course like to wear my nail polish like that once in a while. It’s a bit tricky but not that hard once you get the hang of it. And of course it helps to use stickers to get the halfmoon look ok. Here I used Essies Limited Addiction with additional Essie Base coat ant Top Coat of course. I quite like the style even though one might prefer it on a bit longer nails, but I just couldn’t wait to make my poor nails that has been in the garden digging a bit more fancy./

7 kommentarer leave one →
 1. Anna permalink
  april 23, 2013 10:56 f m

  Men åh vilket bra tips!!! Har länge funderat hur i hela friden man ska få till det så tjusigt.
  O tummen upp för det där med penslen att ”städa”. Ska genast sluta med tops 🙂

  • april 23, 2013 11:04 f m

   Ja det var mycket lättare så faktiskt. jag körde med frihand förut, men det var ju jäkla pilligt, speciellt när man ska måla med vänsterhanden. 😉

   och den där penseln är de bästa investerade 30 kronorna på länge. Mycket lättare! 🙂

 2. april 24, 2013 10:50 f m

  Min favorit moon manicure ar gult i botten och rott over. Jag klallar den Iron Woman Manicure. (Iron Man har ju de fargerna.)

  Jag har helt slutat kora vanlig manikyr, gor moon manikyr varje gang, sa latt och det ser sa otroligt classy ut.

  • april 24, 2013 11:46 f m

   Ååh, coolt, det får jag prova någon gång! Ja jag måste säga att det börjar bli en riktig favoritmanikyr. Som du säger, otroligt classy. 🙂

 3. april 24, 2013 10:50 f m

  Gult menar jag, inte gult.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: