Hoppa till innehåll

Jordfärger och röda accenter…

april 10, 2013

brunblus6

Jag är inne i ett blus-stim just nu och gjorde ännu en av bara farten. I ett härligt tyg som jag tummat på länge i tygförrådet. En riktigt mjuk bomull med lite flanellkänsla i rostfärgat, grönt och beige. Riktigt trevligt med jordfärger och brunt. Speciellt när man kombinerar det med lite lysande accenter. Som rött tillexempelt. Rött och brunt är en riktig favorit.

brunblus2

Jag tänker lite på sent 30-tal när jag har mycket brunt på mig. På Gosford park och regniga eftermiddagar i engelsk landsbyggd. Det är en fin känsla.

brunblus3

Favoriterna Vega från Dkode åker på. Knallröda skor i mocka med snörning. Härligt med lite färg och det gör en annars ganska sober klädsel med en gång mycket festligare…

brunblus5Jag älskar de här knapparna, de kommer från ett gammalt lager och jag har länge väntat på rätta plagget att sätta dem på. Det bästa är att jag har en hel del kvar så jag inte behövde bli sådär knappsnål som man annars lätt blir. Bakelitarmbanden varvas i olika färger. Matchar både knappar och skor. Rött och brunt alltså, det är grejen!

 
 

/I love to match earthcolors like brown and mustard together with red. This is my latest blouse in a very soft cotton that almost feels like flannel. I just love the buttons I chose for it, they are from an old stock and I’ve been saving them for just the perfect thing. The best thing is that I have even more left in stock. To this brown ensemble I take my favorite shoes from Dkode, a striking red to brighten up things, and of course bakelite in matching colors both to the shoes and the buttons…../

12 kommentarer leave one →
 1. april 10, 2013 4:51 e m

  Vilken kanonfin blus du sytt! Gillar hur du kombinerat den med resten. Ha ha vad jag kände igen mig i ”knappsnål”, jag är precis lika dan. Tycker med all rätt att man skall vara extra petig när det kommer till knapparna. Du har fått till det helt perfekt!

  • april 10, 2013 6:19 e m

   Tack så mycket. Jag är så inne på olika nyanser av brunt och beige nu, men det är fint. Lite annat än allt pastelligt som annars kommer fram på våren. 🙂

 2. april 10, 2013 5:53 e m

  Ibland hatar jag din blogg! Just på grund av att jag blir så avundsjuk, vill också kunna sy som du! Men innerst inne älskar jag den 🙂

  Underbart fin blus! Antar att du fått frågan tidigare men du syr inte p beställning? Har så svårt att hitta vintageplagg som passar men dina kläder har ju verkligen rätta looken!

  • april 10, 2013 6:22 e m

   Haha! Tack för berömmet! Vet du, det är faktiskt på G. med en bloggshop. jag tänkte både mönster till några av favoriterna som synts här, pennkjol, blus, kanske högmidjade byxor m.m. i tre olika storlekar om man vill sy själv. Men sen kommer det nog även komma färdigsytt att beställa om man hellre vill det. Men som sagt, jag håller fortfarande på att jobba på hur jag vill att det ska vara och så. Så det kanske dröjer lite till innan det kommer upp på bloggen. Men ”stay tuned” så kanske du hittar något som passar dig. 🙂 Jag hoppas på att det ska vara färdigt till sommaren, men som sagt, jag har ju en del järn i elden så man vet aldrig. 😉

 3. april 10, 2013 6:06 e m

  Den där blusen är precis exakt en sån som jag också vill ha! Förstår varför du gått och tummat på det 😉
  Önskar jag hade tid att sy… Och råd… *Avis så det osar*
  Måste säga att jag noterat att du har samma kjol vid de andra blusfotogfafierna! Den är också en favorit va? Och det med rätta! Älskar den!

  Ack ja, ack jag, åter till studierna. Tack för att du uppdaterar så ofta och håller mitt humör uppe 😀

  • april 10, 2013 6:26 e m

   Hej Nadja! Ja den kommer bli en klar favorit, älskar bruna toner och rutigt. Tyget är grymt skönt också, baby-mjukt! 😀

   Ja, det är härligt att ha fått sy-mojon tillbaka! Jag njuter verkligen av stunderna i syrummet!
   Hehe, ja kjolen har nog allt synts ganska mkt, det är den senaste pennkjolen och senaste är ju nästan alltid favorit.. Så gillar jag att den är i lite tunnare ylle nu när det är iaf liiite varmare ute. 🙂

   ja, nu får du koncentrera dig på plugget! 🙂

 4. Soffi permalink
  april 10, 2013 8:21 e m

  Gillar kragen mycket,som du har på dina blusar. Knappar är viktigt,kan göra hela plagget. Med vänlig hälsning Soffi!

  • april 15, 2013 8:19 e m

   Åh, ja visst. knappar är verkligen viktigt! Ja, jag blev nöjd med kragen, det är min favorit-typ av kragar så det blir ganska ofta samma 😀

 5. Anna permalink
  april 11, 2013 9:24 f m

  Oh som vanligt är den helt bedårande!
  Läste ovan att du funderade på att lägga ut mönster i webbshoppen… iiiih vad det låter underbart! Gillar definitivt tanken på blusar, kjolar och byxor.
  Kommer väldigt ivrigt vänta på det…då kan ju själv väcka liv i min lust att sy och kanske bli lika tjusig som du.
  Underbart!

  • april 15, 2013 8:18 e m

   Åh, vad kul att du gillar tanken på en webbshop, det peppar mig än mer att ta tag i det där..(har tänkt på det ett bra tag nu men inte haft tid riktigt)… jag ska försöka att få till så snart jag bara kan 🙂

 6. april 12, 2013 8:44 f m

  Smukt outfit – du ser vildt godt ud. Og sikke en fin bluse, du har syet. Jeg bliver helt inspireret 🙂

  • april 15, 2013 8:19 e m

   Vad bra att jag kunde inspirera! Det är min avsikt så det blir jag glad av att höra! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: