Hoppa till innehåll

Tilltvålad…

april 12, 2013

På den där finfina promenaden i Göteborg förra söndagen hittade vi en gemytlig liten butik ganska oförhappandes. Den låg på Rosengatan alldeles bredvid Slottskogen (vid Linnéplatsen) och var bara öppen på helger. Det var allsköns vackra prylar, mässingslampor och lite allt möjligt. Först hade jag inte tänkt köpa något utan bara mysa av atmosfären men så såg jag den här lilla tvålasken som det stod mitt namn på.. Jag är mäkta förtjust i hårda tvålar  och har länge saknat en bra tvålask. Det började kanske med att mormor alltid använde den där aprikosfärgade Cremosin-tvålen vars doft jag alltid kommer förknippa med henne. Det förstärktes förstås av  tiden jag jobbade på Lush, där man formligen levde i en tvålvärld både på jobbet och hemma, dit tvåldoften obönhörligt följde med och dröjde kvar åtminstone ett halvår efter jag hade slutat. Just nu är min favorit  Shea-tvålen från Bodyshop och äntligen kan den få följa med mig på resa då jag nu har ett passande sätt att transportera den på. Perfekt!

kopp2

/I got this lovely soap tin from a lovely boutique in Gothenburg that I happend to come a cross on the sunny walk we took last sunday. I love hard soap and been in need for a soap tin for some time. This was both inexpensive and lovely retro-looking. Win win!/

 

2 kommentarer leave one →
 1. Christopher permalink
  april 15, 2013 2:56 e m

  Hej! Superfin ask! Jag har letat efter exakt en sån i flera år, utan att egentligen veta om det finns. Har bara haft en bild i huvudet. Vet du vad butiken heter, och vet du om de hade fler likadana askar? Lyllo dig!

  • april 15, 2013 3:20 e m

   Du kan vara lugn, de hade massor och även en annan modell som var lite mindre. Till ett helt okej pris dessutom! 😀

   Atmosphere antique och unique interior hette det visst. här är en länk jag hittade på nätet när jag sökte på adressen.

   http://www.nelso.se/se/place/148201/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: