Hoppa till innehåll

Lila blus…

april 3, 2013

Det blev en lila blus av samma mönster som den blommiga blusen, det är mitt standardmönster som jag kör på nästan jämt när jag syr blusar. Den här gången blev det i en slinkig viscose som känns väldigt sval och skön mot kroppen. Funderar på om jag inte skulle ta och göra en svängig sommarklänning i samma tyg, för jag har en hel del kvar av tyget. Obs! Bystvecket ser ut att sitta på tok för högt, men det gör det inte egentligen. Det var bara det att jag missade att dra rätt blusen i fram i min hast att fota innan jag skulle iväg på påsklunch. Jag missade även att ta bort alla lösa trådar som klistrat sig fast på tyget, men de photoshoppade jag bort i efterhand. Så kan det gå när haspen inte är på!

lilablus

/I made a new blouse in my usual pattern, this time in a nice and slinky purple rayon. I feels so nice against the skin that I’m contemplating making a summerdress in the same fabric as I have quite a lot left. A small note! It looks like the bust dart is way to high up but it’s not actually, it’s just that I didn’t adjust the blouse after putting it on because I was in a frenzy to have the time to take a picture of it before going to easter luncheon. I also didn’t brush away all the little pieces of thread that clung to the fabric, but that I managed to remove in photoshop afterwards. Thats how it goes when your’e in a hurry!/

8 kommentarer leave one →
 1. april 3, 2013 12:58 e m

  Jättesnygg blus med de knapparna! Och kjolen! Så snyggt.

  • april 3, 2013 7:12 e m

   Tack,tack! Ja blev nöjd med den, och röda knappar är min all-time favorite! 🙂

 2. Maria Lindwall permalink
  april 3, 2013 6:46 e m

  Jag gillar att dina kläder betonar dina kvinnliga former.

  • april 3, 2013 7:13 e m

   Tack! Ja men visst, man ska ju visa upp de former man har. 🙂 Det är så trevligt att klä sig riktigt kvinnligt tycker jag, ”woman-power”! 😉

 3. Anna permalink
  april 4, 2013 6:35 f m

  Fullkomligt underbar! Har nog allt noterat att du stundom lägger ut tjusiga blusar som verkligen gör en grön av avund :).
  Får nog hålla med föregående talare om att du verkligen vet hur man framstryker det kvinnliga :D.
  Känner att jag, tyvärr, tappar min inspiration till att sy men att se dina kreationer är ju lockande – o varför inte köra ett vinnande koncept i olika variationer.
  Måste då passa på att fråga – var har du hittat det tjusiga mönster du syr dina blusar efter?
  Och har du kanske tips på hur/var man hittar andra fina mönster (kjolar, blusar, byxor…).

  • april 5, 2013 7:37 f m

   Tack, tack! Härligt att du gillar mina blusar! 😀
   Jag gillar kvinnligt och det är klart att det syns, man ska ju vara stolt över sina former istället för att dölja dem.
   Vad roligt att jag kan inspirera. Mönster till allt jag syr har jag faktiskt ritat själv, jag har haft funderingar på att börja rita mönster för att sälja, kanske skulle ta tag i det…. Har tyvärr inga tips på bra mönster eftersom jag inte använder mig av färdiga mönster.. Men jag ska kolla upp lite om jag kan hitta något.. Jag återkommer om det! Får bara tänka till en stund först 😀

 4. april 5, 2013 5:35 f m

  Fin färg på tyget. Och blusen sitter kanonfint 🙂

  • april 5, 2013 7:38 f m

   Tack! Ja jag gillade färgen också, har inte använt lila förut och det var ju en klar miss… Men nu är det ändring på det 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: