Hoppa till innehåll

Favoritstället…

april 2, 2013

Jag har äntligen fått tillbaka sy-vurmen igen efter det långa uppehållet under renoveringen och allt vad det innebar.. Jag går upp till mitt fina ljusblå syrum närhelst jag kan, pluggar in Iphonen i högtalarna och sätter på något trallvänligt (Andrew sisters är en stor favorit). Ofta får jag sällskap av katten som även han verkar tycka att syrummet är det roligaste rummet. Han hjälper till att sortera knappar genom att hoppa upp på tillklippningsbordet och riva ned dem. Han hittar trådrullar att rulla upp och han tar ofta en tur in i förrådet och klättrar bland mina tygrullar. Det senare tycker jag faktiskt är ganska bra för jag är lite lätt nojjig över att möss skulle hitta in till mina tyger. Kanske inte helt troligt, men hellre det säkra framför det osäkra. Bor man på landet är ju ändå möss något som man får stöta på till och från och då tar jag hellre lite katthår på tygerna. Dessutom är han så gullig när han undersöker och skuttar fram bland rullarna. Intresse för tyger och sömnad är ju ändå något som bör uppmuntras, varifrån det än kommer.
2april3

Favoritknapparna har jag sorterade i hjärt-askar som det en gång varit choklad i. Jag tar fram dem gång på gång för att plocka med dem även om jag sparar dem till de absolut finaste plaggen eftersom jag inte vill ”slösa” på finknapparna.

2april2

Det här är ett av mina absoluta favoritverktyg. En knapphåls-sax från Merchant & Mills som jag köpte när vi var i London. Otroligt bra grepp, härlig tyngd gjord i ”Sheffield stål” och den fungerar inte bara till knapphål utan lite allt möjligt när skräddarsaxen känns för stor och brodersaxen är för liten.

2april

/I’ve finally got my sewing mojo back, after six months break during the whole moving and renovating the house business. I just love to go up to my sewing room, plug in the Iphone in the speakers and listen to some music while I sew. The cat seems to think the sewing room is the best room as well, as soon as i open the door he is right behind me and starts to play with mislaid buttons or threadrolls. I keep my absolute favorite buttons in heartshaped tins that used to contain chocolates. Of course I don’t use them, they are mostly reserved for very special projects. But I like to take them out and sort though them. Yes I am button-maniac, I confess. I also have a very special love for this buttonhole scissors, made from the finest sheffield steal, I got it when I was in London the last year. It’s great not only for buttonsholes but all sorts of things that the large tailor scissors are to big for and the embroidery scissors are to small for…./

7 kommentarer leave one →
 1. Soffi permalink
  april 2, 2013 2:13 e m

  Tycker om din blogg,har den på mina favoriter. Tänk en sådan kvalité,det var på kläder förr. Gillar verkligen det du syr,och så kul att få lite inspiration.Syr också mina kläder själv, då är jag ju ensam om det. Hoppas du haft en trevlig påsk. Med vänlig hälsning Soffi!

  • april 2, 2013 2:40 e m

   Åh, tack tack! Vad roligt att du gillar den! ja det är verkligen skillnad på kläder förr och nu. Men så gjorde man ju kläder menat för att hålla ett tag då också. Nu är det mest slit och släng, så billigt så möjligt. Mycket bättre att sy själv då tycker jag. Både roligt och praktiskt. 🙂 Ha det bra/ Olivia

 2. april 2, 2013 3:53 e m

  Jag har också en burk för finknappar faktiskt 🙂 Bra uttryck. Hittade en stor burk med massor med fina knappar second hand i helgen, satt och sorterade och bara myste på kvällen sen. Ser redan massa snygga klänningar med färgglada knappar på! Syinspirationen är på topp!

  • april 3, 2013 10:26 f m

   Härligt, det finns inget som triggar syinspirationen så mycket som knappar! 😀

 3. Soffi permalink
  april 2, 2013 5:08 e m

  Mamma sydde mina kläder när jag var barn,så det har jag efter henne. Jag var alltid så fin,har ett kort kvar när jag var i tioårs-åldern. Fin kjol och jacka som mamma hade sytt.Jag är 61 år idag. Har alltid gillat att pyssla,göra egna saker. Ha det gott Soffi!

 4. Soffi permalink
  april 2, 2013 6:01 e m

  Jag syr mina trosor också av ekologisk bomull, kan jag välja färger själv. Prova du också,om du inte redan gör det förstås. Gå in på Mulliga M,så kan du se precis hur du ska göra. Med vänlig hälsning Soffi!

  • april 2, 2013 7:13 e m

   Åh, vad roligt.. Det är ju alltid mycket roligare att ha fina hemsydda kläder som barn, å vad roligt att ha kvar minnen från det! Visst är det trevligt att göra saker med händerna, nyttigt för själen tror jag. 🙂

   Jag syr också trosor och bh med. Jag är bekant Mulliga M faktiskt, vi brukar träffas på syfestivalerna (så bor jag ju också i västergötland så vi träffas då och då) Vad roligt, sömnads-blogg-världen är väl kanske inte så stor när allt kommer omkring. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: