Hoppa till innehåll

Fixarsöndag…

mars 10, 2013

Idag fick jag otroligt mycket hemma-fix gjort. Tillexempel ordnade jag till min tygförvaring, något som jag gått och tänkt på länge. Jag har mina tygrullar förvarade i kattvinden som ligger bredvid mitt syrum med en smidig liten dörr från syrummet. Men jag har länge haft dem liggande direkt på golvet och det har oroat mig lite eftersom det är ganska kallt där och eventuellt kan det bli kondens eftersom det inte är lika isolerat där. Så jag bad mannen gå ut och snickra ihop en liten ”pall” åt mig. Några reglar och en spånskiva som det borrades luft hål i. På det sättet får jag en luftspalt under tygrullarna och det borde ju motverka alla tendenser till att kall fukt kommer åt mina godbitar.
kattvind3

Jag ville ju inte att tyg skulle checka mot den ganska raspiga ytan på spånskivan så jag klädde in den i ett grovt linne/bomullstyg. Det är så härligt när man får arbeta med häftpistol. Det känns så effektivt på nått sätt. Riktigt skoj och resultatet blev rackarns prydligt och fint.
kattvind2

Så här blev mitt tygrulle-förråd. Mäkta stolt över att ha först släpat ut dem och sedan plockat in dem igen på samma dag.Jag fick lite ont i ryggen av att inte kunna stå upprätt när jag hivade rullar men det var det värt. Det är så härligt att plocka med tyger, nästan lika bra som att plocka med knappar.

kattvind/Today I got a lot of things done around the house. Among other things I finally changed some things in the fabric storage. As I store my fabrics in a part of the attic that isn’t isolated as much as the rest of the house I’ve been nervous about the rolls getting any dampness on them lying on the floor. So today I asked my husband to take a walk out to the barn where we keep our supply of wood-stuff and make me a pallet to store my fabrics on. And so he did, with drilled holes so that air can circulate thus prohibiting any condensation. I did’t want the coarse wood to tare my fabric so I nailed some linen to it with my stapler. It turned out very nice indeed. So this is how my fabric storage looks like now. Well at least one of my fabric storages, I have quite a lot of fabric I confess./

One Comment leave one →
  1. mars 11, 2013 8:02 f m

    Oj vad tyg! Fiffigt med förvaringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: