Hoppa till innehåll

Ginger!!

mars 9, 2013
tags: ,

Eftersom jag inte vill bli sjuk mer i vår tänker jag jaga alla eventuella baciller på flykten och ingefära är ju ungefär det mest nyttigaste man kan tänka sig och världsbäst i just det syftet. Så idag slog jag till och gjorde kanderad ingefära. Enkelt och gott sätt att få i sig lite av denna otroligt nyttiga växt varje dag. Jag började med att skala ingefäran med en potatisskalare. Sen skar jag den i tunna skivor och lade i en gryta tillsammans med lite vatten.

ginger2

Jag lät den koka i ca 40 minuter och fyllde på vatten allteftersom så det inte kokade torrt. När jag kände på ingefäran med en gaffel och tyckte den var lagom mjuk lät jag vattnet koka bort nästan och sen tillsatte jag en deciliter socker och lät det koka till sockret blivit alldeles smält och tjockt som sirap.

ginger

Till sist tog jag upp bitarna ur pannan och vände dem i socker och lade på tork. När de sedan torkat tillräckligt lägger man dem i lämplig burk med tätslutande lock. Gott som godis!! (och nyttigt…)
ginger3

/ Since I don’t want to get sick again I’m eating all things that chase away as much germs as possible and one of the best things for that ginger. So today I made ginger-sweets. A very easy and tasty way to eat this wonderful root everyday. I just sliced the ginger, put it in a pan with some water and let it simmer for about 40 minutes. When the ginger was soft all way through I let the water boil away (almost all of the water that is) and then I added one deciliter of sugar. I then let it cook for about 15 minutes, until the sugar was all thick like a sirup. Then I just turned the ginger in sugar and put it on a plate to dry. Nom, nom./

3 kommentarer leave one →
 1. mars 9, 2013 3:48 e m

  Men tusen tack för det tipset! Jag råkade trilla in här via Husmorsskolan. Det är mycket fint du har här.

 2. lillensmamma permalink
  mars 10, 2013 1:41 e m

  Har gjort det som julgodis, rackarns så starkt det smakade! Men verkligen gott! Var hittade du receptet? Jag såg det i Johanna Östmans bok om julgodis. Smart att skära bitarna på tvären, jag skar ingefäran i stickor på längden och det blev segt och svårtuggat 😦 Ska göra på ditt sätt nästa gång!

  • mars 10, 2013 1:50 e m

   Jag googlade och hittade lite olika recept på kanderad ingefära. Men så gjorde jag lite på eget sätt iallafall 🙂 Till exempel att skiva på tvären som mynt, fast jag trodde de skulle bli större faktiskt,de krympte rätt rejält efter de fått torka till.. Men de blev väldigt goda, nästa gång ska jag nog torka dem utan att sockra dem (alltså bara låta sockerlagen söta dem).. Jag änvände mer vatten i recepten med, eftersom jag lät det koka bort hela tiden fick jag fylla på, så jag kanske använde 5-6 deciliter, vet inte riktigt.. Tappade räkningen till slut 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: