Hoppa till innehåll

I hallen…

mars 6, 2013

hall

För ett tag sedan tog vi äntligen tag i att fixa till lite i hallen som är så liten att den knappt går att möblera. Efter att ha legat i garderoben i flera månader fick vi upp den här fina telefonhyllan som fungerar finfint som hallmöbel. Spegeln (som man knappt ser) kommer från en gammal tågvagn. Morfar jobbade nämligen som stins och tog med sig lite saker hem ibland som annars skulle slängas. Träskålen inköptes på en semesterresa i Marocko för flertalet år sedan. Det är den bästa typen av souvenirer tycker jag, sånt som man får användning för i vardagen och samtidigt som man blir påmind om något trevligt.

 
 
 /Some time ago we finally did something about the narrow room that is our hallway. Put up an old mirror (the one that hardly shows) and this old telephone shelf. The mirror is from an old railway cart (my grandfather worked on the railway) and the wood bowl for the keys is an souvenir from Morocco. The best souvenirs are the ones you can use in everyday life I think, and at the same time get a memory flash of something nice, like a vacation trip to Morocco./

12 kommentarer leave one →
 1. mars 6, 2013 9:19 f m

  Vad fint det blev! 🙂

 2. mars 6, 2013 11:15 f m

  Fint!

 3. mars 7, 2013 7:24 e m

  Den ser lite större ut än min telefonhylla i samma stil som jag ärvde av mormor. Den hade rutnät under och man skulle lägga telefonkatalogen där. Jag gav den till en kompis som hade förlorat det mesta hon ägde i en brand och som är väldigt förtjust i femtiotal, så nu pryder den en lägenhet i ett mycket typiskt 50-talshus i Umeå.

  • mars 8, 2013 3:05 e m

   Åh, hemskt att förlora allt en brand, det är en av mina värsta rädslor. Man har ju så mycket band till sina prylar sorgligt nog..

 4. Kristina permalink
  mars 8, 2013 1:09 e m

  Det är inte klokt..Jag har en precis likadan i min lilla tambur. Men min är sliten och ful.

 5. Marie permalink
  mars 8, 2013 7:48 e m

  Åh vad fint, önskar jag kunde få upp min, men vet inte hur….får man fråga hur du gjorde?

  • mars 10, 2013 8:34 f m

   Ja det är ju lite klurigt eftersom det inte finns några öglor att hänga i. Men jag tog två skruvar med ganska stor skruvskalle och så hängde jag bara upp den på dem. I den där ”metall-tråd-grejen” som är på baksidan. Det blir ju lite att den tar emot en del av tyngden på den där som går parallellt med väggen. Men det är ju inte så att det är en jättesäker upphängning.. Men om du kollar på ”metal-grejerna” i bak på din hylla så ser du säkert märkena efter där den hängt förut. Jag var alldeles konfunderad först också, men så undersökte jag den lite närmre och såg märken där det var avskavt och så provade jag.. Lycka till med din hylla! 🙂

   • mars 10, 2013 8:36 f m

    Insåg just att min beskrivning var lite luddig. Hoppas du hängde med ändå 😉

   • marielh@telia.com permalink
    mars 10, 2013 8:03 e m

    Stort tack för din utförliga beskrivning, förstår absolut. Nu gäller det bara att hitta rätt placering till den:)

 6. Katrin permalink
  mars 9, 2013 5:28 e m

  Tjusigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: