Hoppa till innehåll

Med mig hem…

februari 21, 2013

Det var ju inte bara influensa jag hade med mig hem från mässan i Stockholm. Givetvis såg jag till att gå förbi Simbra Sidens monter för att se vilka godbitar de hade med sig. De har alltid så fina tyger att det är omöjligt att åka på mässa utan att få med sig lite siden hem. Den här gången blev det över fem meter knallrött råsiden och två småbitar sidenchiffong. Det röda sidenet köpte jag med tankarna på en klänning som jag vill ha på mig när maken och jag går och ser Max Raabe senare i vår. Chiffongen ska jag bara fålla och göra till scarfar, man kan ju liksom inte ha för många chiffon-scarfar.

tyg

Syfestivalen gick av stapeln samtidigt som Antikmässan och trots att det var tokigt mycket folk nästan hela tiden lyckades jag smita åt mig ett litet kort besök i angränsande mässhall. Tur var det, för nästan precis vid ingången stötte jag på det här urtjusiga 50-tals tyget i en monter och det var kärlek vid första ögonkastet. Det är fållad längd som jag tänkte använda som draperi framför en dörr som vi inte använder i huset. Jag älskar verkligen sådant här tyg, tjock härlig bomullskvalité med lite struktur och trycket är otroligt inspirerande och vackert. Fint som snus..

tyg2

 /It wasn’t only the flu I took with me home from the fair last weekend. I also got over five meters of bright red raw silk that I plan to make a dress out of and some pieces of silk chiffon to use as scarfes. The Sewing fair was at the same time as the Antique fair and I managed to get the time to go over there for a sneak peak, there I found this amazing fifties fabric. I’t will make a lovely curtain to hide a door that we’re not using in the house./

One Comment leave one →
  1. februari 21, 2013 3:41 e m

    Trist med influensa men tygerna var underbara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: