Hoppa till innehåll

Frisyr i tre stadier…

februari 13, 2013

Hur blev det då när jag tog ut de rosa papiljotterna? Först ser man ut alldeles som en förvuxen version av Shirley Temple och lusten att sätta en stor rosa rosett i sidan var för överväldigande för att motstå. Men det var inte riktigt så det var tänkt….

frisyren3

Sen börjar jag lösa upp lockarna och ett tag där blir det alldeles vilt. Nästan lite snyggt på ett okontrollerat och bohemiskt sätt. Men det var inte heller så det var tänkt……

frisyren4

En hel del borstande senare. Jag borstar i sektioner och vänder topparna inåt. Sen bearbetar jag varje lock för hand får att få tillbaka lite av korkskruv-lockarna. Efter sätter jag upp det främre håret i några lockar på ett eller annat vis med hjälp av lite av makens pomada (Layrite!) på fingertopparna för att få bort det värsta av baby-hår frizzet. På med lite hårspray (Elnett, extra stark) så var det färdigt och detta är min hårrutin!

frisyren

frisyren5

frisyren6

/Of course I can’t have a post about foam rollers without showing how the hair turned out. Here we have the hairdo in three different stages. At first one look like Shirley Temple and the urge to put on a pink bow on the side of the head was to overwhelming to resist. But that’s not how it’s supposed to look. After that I work through the somewhat stiff curls and get this crazy afro looking hairdo that almost is quite neat in a bohemian sort of way. But thats not how it’s supposed to look either. Then after even more work with the hairbrush (I always brush in sections working the ends inwards) I finally get what I was aiming for. I do the last shaping with my hands working in some pomade to keep the frizzy baby hairs in order. And thats my hair routine!/

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. februari 14, 2013 5:30 f m

    Snyggt i alla stadierna tycker jag. Har själv ett hår som är svårt att bemästra. Ibland lyckade lockar, ibland kaotiskt och ibland helt rakt 🙂

  2. februari 14, 2013 11:03 e m

    Hittade din blogg via RETRO (jättekul att du var med där!) och nu har jag spenderat en lång stund bland alla vackra kläder, frisyrer och inredningar. Underbart! Jag lär återkomma. : ) /Sofia Skogsberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: