Hoppa till innehåll

Semlor!

februari 12, 2013

semlor-tiltshift

Äntligen fettisdag! Men jag måste erkänna att jag fuskat och ätit semla redan, för i lördags kom mamma över på lunch och till efterätt gjorde jag varsin semla. Det är det godaste med hemgjorda semlor med mycket kardemumma i bullen och jag föredrar dessutom att göra dem lite mindre. Som en liten munsbit. I år var jag dessutom så smart att jag när jag bakade kanelbullar för några veckor sedan passade på att göra några enkla runda bullar som jag sedan lade i frysen i väntan på semeltider. Så nu var det bara att tina några, fylla med mandelmassa och vispad grädde! Tjosan!

 
 

/Finally the time for the ”Semla” today  is the ”fettisdag” it’s 47 days before easter and traditionally one eat this semla before the lent. It’s a sweet wheat bun spiced with cardamon, filled with almond pasted and whipped cream. Very tasty and the best thing about this cold time of year. This year I was prepared because when I baked cinnamon buns the last time I also made some plain buns (as it is the same dough). So in time for the semla it was just to take some buns out of the freezer and prepare them accordingly. Of course I could’t wait until today so I cheated and made some this saturday when we had my mother over for lunch. Love the semla!/

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: