Hoppa till innehåll

Köpenhamn, dag två!

februari 10, 2013

copenhagen8

Så här en dryg vecka senare kommer bilder från andra dagen på köpenhamns-mässan. Jag tog på mig ett par favoriter. Mable från fyra säsonger sedan. Nu gör de inte den här modellen tyvärr.. Synd för det är en riktigt godig i bästa jugend-stil. Men, jag kanske kan försöka övertala dem att börja med den igen någon gång….
copenhagen6

Jag såg en till väska som jag gillade. Nu ligger den i inspirationsbalken i hjärnan tills den dag jag tar mig för att sy min egen mellanstora väska. Det är ju kul att sy även annat än kläder så det ligger definitivt högt på ”vill göra-listan”.

copenhagen5

Jag spanade på fina kostymer å makens räkning. Han har ett önskan att klä sig mer stiligt och propert nu när han sakteliga börjar närma sig 40-strecket (är dock några år kvar dit).

copenhagen4Jag åt världens godaste pizza. Eller pizza-klappere som de kallade det, alltså en halv pizza som de lade ihop som en dubbelmacka och grillade. Med grillad aubergine, soltorkade tomater, mozzarella och ruckola. Tyvärr sölade jag olja på kjolen när jag åt den, men det fixade jag superlätt med lite ”ylle och sidentvätt” när jag kom hem.

copenhagen3

copenhagen

copenhagen7

Återigen skor givetvis. De här är ytterligare några av mina favoriter från Dkodes höstkollektion. Jag vill ha en av varje minst! Speciellt den där svartvita pumpen.. Ojoj, vad snygg. Men ett par vinröda brouges med guld är ju ganska snajdigt det med.. För att inte tala om den där stöveln med skaft som man kan vika ned om man vill få lite ”tre musketörerna-känsla” (och det vill man ju)….
copenhagen2

En kortis på damrummet innan det var dags att gå till bilen och jag hann ta ett snabbfoto på mig själv. Favoritvinterkappan på och en ödleskinnsväska käckt på armen. Mable-skorna är utbytte mot ett par röda Victoria som fungerar bättre snöigt underlag.

/Now a week ago I thought I’d show some random pics from the last day in Copenhagen. I donned my favorites, Mable from a couple of seasons ago. I spied another nice bag and really got in the mood for sewing bags instead of clothes. Definitely on my ”what I want to do-list”. My husband mentioned earlier this year that he wants to change to a more dashing clothesstyle now that he’s nearing the 40s (some years left though) and I looked around for inspiration. I had the most amazing pizza (like a pizza-wrap) filled with grilled aubergine, sundried tomatoes, mozzarella and ruccola. Of course there where a lot of shoes, here are some more of my favorites from Dkodes fall season. I especially like that black and white one, but the burgundy brouges are very nice aswell and I would’t mind having a pair of those boots as well…. I quick pic showing myself in the ladies room just before we where to leave to go to the car. I changed the ”Mables” to a pair of red ”Victorias” that withstands the cold and the snow a bit better.. And that was my copenhagen-days… /

3 kommentarer leave one →
 1. Anna permalink
  februari 12, 2013 11:29 f m

  Skorna är ju helt underbara! Har du kanske någon aning om var man som vanlig dödlig icke-portugalbo kan få tag på de rara skönheterna?

  • februari 12, 2013 2:00 e m

   Jajjemen, det har jag.. (är nybliven agent för dem i sverige från och med årskiftet)

   Bland annat har vi på färgkraft några av modellerna (http://butik.fargkraft.com/skor/) vi har fått in nya modeller för våren men de ligger inte ute än.. Vi säljer dem nämligen mestadels på syfestivalen (som är i sthlm, älvsjö nu till helgen) det som blir kvar lägger vi ut på sidan.. (Vi kom in på det här med skor i och med att vi ville ha dem själva men de var svåra att få tag på här i sv. så blev vi visst agenter också till slut.. Kul!)

   Sen finns det två affärer i sthlm som har dem Bonshoe på götgatan och ”very sweet like you” i gamla stan.

   Än så länge finns det inte såå många som säljer dem i sverige, men det hoppas vi på att kunna ändra på..

 2. Anna permalink
  februari 14, 2013 12:12 e m

  Oh!!!
  Måste säga – tack dubbelt upp för tipset 🙂
  Inte nog med att jag nu kan ha en chans att få de läckra skorna – er sida är ju guld.
  Är så sugen att lära mig sticka (igen…) och då självfallet retromodeller – nu vet jag var jag ska hitta det.

  Tack 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: