Hoppa till innehåll

Skrivbordssaker…

januari 24, 2013

skrivbok3Äntligen har mina två favoritkrukor fått sin sedvanliga plats på det gamla 30-tals skrivbordet. Den vänstra kommer från sydafrika tror jag och den har jag lånat av mamma. Den högra fick jag när jag var utbytestudent i Italien. Det är en alldeles äkta falsk etruskisk urna, tydligen en väldigt bra kopia dessutom. Tjusig är det iallafall och den ger precis rätt lite dammiga bibliotekskänsla som vi var ute efter till övervåningen. / At last I have my favorite vases on my old 30s writing desk. The left one comes from south africa I think and I borrowed it from mother, the right one I got as a gift when I was an exchange student i Italy, it’s a quite good copy of an old etruskan urn.

skrivbok2

Något som jag har svårt att motstå är fina skrivböcker, så lådorna i skrivbordet svämmar nästan över av dem. Den översta köpte jag när maken och jag var på bröllopsresa i Venedig. Jag har inte skrivit i den än. Den undre kommer från bokhandeln och är en sådan där tjusig variant med guld som jag faktiskt heller aldrig skrivit i. De känns liksom nästan lite för fina för att inviga./ I love notebooks, the top one I got in when I was on honeymoon in Venice, the bottom one is from a bookstore in Gothenburg, a fancy one with gold on the covers. I haven’t written anything in them, they feel almost to fancy to use..

skrivbok4

Den här härliga saken inbunden i läder köpte jag första gången jag var i Venedig i en alldeles underbar pappersvaruaffär. De hade fint inbundna böcker och vackra pennor och jag gjorde av med större delen av reskassan där. Tyvärr hittade jag inte tillbaka till den affären när vi var i Venedig nästa gång./ This romantic thing in leather I found i the most lovely paperstore the first time I was in Venice. 

skrivbok5

Den här har jag dock skrivit i och jag använde den som dagbok under en tid. Nu var det många år sedan jag senast skrev dagbok, men jag tror nog allt att jag får  börja igen. Om inte annat än för glädjen att skriva i en sådan fin bok. Det sista jag skrev var när jag var i Grekland på utgrävningskurs och ivrigt väntade på att min alldeles nya pojkvän skulle komma ned och hälsa på. Vad jag inte visste då var att han senare kom att bli min man. Härligt! / I’ve used it as diary during some years, the last thing I wrote was when I was in greece on an excavation-course and waited for my new boyfriend to come down and visit. What I didn’t knew then was that he later would be my husband. 

skrivbokI en röd liten oanselig skrivbok som någon (förmodligen mamma) använt att skriva franska glosor i hittade jag även de här finfina korten på mormor från 1939 och mamma i vad som ser ut vara en sen 50-tals frisyr. Fina pinglor minsann, det är så härligt med gamla kort./ In a small red notebook I found these old pictures of grandma and my mom. I love old photos.. 

3 kommentarer leave one →
 1. januari 24, 2013 7:34 e m

  Så mysigt det ser ut 🙂 Det är roligt att se hur ert hem börjar ta form.

  Jag blev så glad häromdagen när jag fick en inbjudan till en slöjddag och såg att det var din mamma som skulle hålla i den. Det ska bli jätteskoj 🙂

 2. januari 25, 2013 8:09 f m

  Älskar också fina skrivböcker. Vilka härliga fotografier förresten!

 3. februari 19, 2013 6:39 e m

  WOW SÅ FINT!!! underbar skrivbok den där i skinn ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: