Hoppa till innehåll

Till vardags…

januari 23, 2013

Det kan ju bli en hel del bilder när man är kittad och fixad för att gå någonstans. En skev bild av verkligheten för det är ju inte alltid man kan gå festklädd tyvärr. Så här kommer en vardagsbild.  Håret blir inte riktigt lika ordningsamt fixat, arbetsbyxor åker på och en tjock kofta för att hålla värmen. Jag glömde till och med ta på mig örhängen innan jag fotade, ett misstag som dock korrigerades innan jag åkte till jobbet. Någon måtta på det vardagliga måste det ju vara, man är ju ingen vilde!

23jan

Och vad är det nu jag jobbar med? Jo, jag jobbar sedan några år tillbaka i familjeföretaget, Färgkraft tillsammans med min mamma som startade det för ungefär 30 år sedan. Vi säljer färger för textil, handfärgade ullgarner, håller kurser i textilfärgning, åker på mässa med mera. Så har vi förstås lagt oss till med att vara lite i skobranchen också, men det är en annan historia. Vi har ett litet visningsrum mitt ute i skogen där ateljén finns där vi ibland tar emot kunder direkt men mestadels är det postorder som gäller och vi skickar till både stora (HV, Göteborgs Operan, HDK) och små (vanliga tanter som vill färga mattrasor och ullen till sina tovade tomtar).  Det är ett ganska blandat arbete med andra ord och väldigt roligt. Framförallt är det trevligt för det ger uttrymme till en hel del egna idéer och lämnar mig flexibel att få förverkliga många roliga drömmar. Så förstås är det en stor bonus att få jobba med mor som är besitter en sådan otrolig kunskap om textil att det är fantastiskt. Jag går i lära hos en mästare och just nu är det textiltryck som är prioriterat. Handtryck är tyvärr en konst som allt färre människor kan och tryckerierna i Sverige håller på att sina, då är det ju verkligen läge att hålla den kunskapen vid liv. Jag är otroligt glad att jag råkar vara avkomma till en som har 40 års erfarenhet och som dessutom gjort det till sin specialkunskap. För tanken på att jag snart kan färdigställa mina egna flerfärgstryck att använda till sömnaden är svindlande… Tjohoo, vilken pepp!

 
 

I thought it a good idea to show some everyday pictures aswell and not only show the groomed and polished Olivia. This is me all ready to go to work, hair a bit more messy, not so much make up, workpants and a thick cardigan to keep warm. I even forgot to put on the earrings before I made the shoot. A misstake that I corrected though before I went to work. I’m not a barbarian after all. So what do I work with? I work in the family business together with my mother that started the company 30 years ago. We sell dyes for textile, handdyed yarns, we also hold courses in textiledyeing, go to expos and much more. It’s a very fun business with lots of variety. And I’m very happy to be able to be able to work with my mother that has an enormous amount of knowledge about textiles and learn from her as we go along….

2 kommentarer leave one →
  1. januari 23, 2013 12:27 e m

    Åh, det låter verkligen himla kul! Hurra för att jobba med sånt som är roligt!

  2. februari 6, 2013 9:59 f m

    Du är ju jättetjusig även till varddags! Vad härligt det låter att få arbeta med sin mamma inom något man ändå älskar att göra… Och att dessutom få möjlighet att lära sig saker under tiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: