Hoppa till innehåll

Bästa helgmackan!

januari 21, 2013

macka

En bra dag startar med den godaste frukosten. På helgen brukar det bli en sån här macka, det är en riktig favorit och eftersom vi bara gör den på helgen så känns det lite extra speciellt när man får den. Lite som en festlighet eftersom den har blivit förknippad med sköna söndagar när man äter frukost länge och sedan gör trevliga helg-saker. Mackan består av rostat bröd med smör och dijonsenap, avocado och pocherat ägg. Sen är det lite trevligt att lägga till lite sallad eller så bredvid, i det här fallet en marinerad rödlöks sallad med körsbärstomater och oliver. Mums!

När man pocherar ägg ska man helst använda sig av riktigt färska ägg då blir resultatet bättre, men främst av allt behövs lite fingertoppskänsla. Jag brukar knäcka ägget på en liten assiett först och man får vara lite försiktig så man inte har sönder gulan. Så när vattnet (plus lite äppelcidervinäger och salt) kokar häller jag försiktigt ned ägget i vattnet och kokar i tre minuter. Då blir gulan perfekt rinnig samtidigt som vitan är fast. Sen tar jag upp ägget med en hålslev och låter det rinna av lite på en assiett innan jag lägger det på smörgåsen. Den mjuka smöriga smaken av avocado och äggula blandat med den lite starka dijonen och det rostade brödet är en riktig höjdare. En kopp hett te till det och dagen har börjat på bästa sätt.

 
 

This is my best weekend breakfast. Toast with dijon mustard, avocado and poached egg. The soft and buttery avocado and eggyolk together with the sharp mustard are really smashing flavors together and with a hot cup of tea it’s a very nice start of a lazy sunday.

4 kommentarer leave one →
 1. januari 21, 2013 2:14 e m

  Vilken lyxmacka! En sån ska jag göra på lördag. Fast på osötat rågbröd då eller nåt. Kan tipsa som att rågkusar är riktigt goda om man rostar dem. 🙂

  • januari 21, 2013 2:16 e m

   Åh, får prova det nästa gång vi köper bröd. Det blir ju mestadels bröd bara på helgen, så en påse räcker ju ett tag. 🙂 Det är gör-gott! varje gång är Rickard helt förbluffad över att det funkar. det är som att han inte riktigt tror på att pochering är möjligt. 😀

 2. Miss Meadows permalink
  januari 22, 2013 6:38 e m

  Angående strumpebandshållare, så ville jag bara tipsa om de What Katie Did tillverkar! Du kanske redan sett dom, men annars kan jag rekommendera den här (finns även i svart): http://www.whatkatiedid.com/product/465/suspender-belt – och den här, lite mindre varianten: http://www.whatkatiedid.com/product/358/suspender-belt

  Den första, större modellen, har jag trosorna under, men den går upp i en halvcirkel på baksidan, så det är ändå lätt att dra ner (och upp) trosorna en bit när så behövs 🙂 Sex strumpeband och bra metallclips! Dessutom är de inte alls sådär sladdriga som t ex H&M’s strumpebandshållare. Jag har använt mina länge, och dom håller formen bra efter tvätt (handtvätt) oxå! 🙂 xx

 3. januari 23, 2013 12:31 e m

  Tips från TV (ej provat själv) – Vispa upp en redig virvel i kastrullen och häll ner ägget mitt i, då ”virvlar det till sig” liksom, äggvitan drar sig in emot mitten på virveln och det blir ett sammanhållet och fint ägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: