Hoppa till innehåll

Fredagstradition…

januari 5, 2013

Jag har infört en ny tradition på fredagarna som är riktigt trevlig och rundar av arbetsveckan på ett ytterst avslappnande sätt. Nämligen att efter middagen ta mig ett långt skumbad (så skönt att äntligen ha badkar!) och efteråt sitta i morgonrocken framför brasan i vardagsrummet och dricka en äggtoddy. Nu är det andra fredagen i rad och jag kommer garanterat göra om det även nästa fredag, för jag är svag för både rutiner och bada har ju alltid varit en favoritsyssla. Det är dessutom något lite gammaldags över hela grejen, kanske för att jag först fick idén med äggtoddyn efter att mamma berättat hur hennes barndoms bad på fredagen alltid efterföljdes av en äggtoddy och en apelsin och att det var så mysigt. Så har jag ju förstås minnena av min egen barndom när vi brukade få fick en äggula med lite socker i ett glas tillsammans med en sked och det var bara att börja vispa. Istället för att få godis så fick man både sysselsättning och något som är mycket nyttigare än både sega råttor och hallonbåtar.

toddy

Såhär gör jag min äggtoddy nuförtiden, jag fuskar lite genom att jag använder elvisp istället för tesked kombinerat med handkraft.

en äggula (från ekologiskt ägg givetvis)

en tesked strösocker

lite hett vatten

en slurk konjak

lite riven muskot

Vispa äggulan med sockret tills det är riktigt vitt och fluffigt. Jag använder mig av en tålig mugg och elvisp med endast en visp i. Praktiskt när det bara är små mängder som skall vispas. När vispet är tillräckligt fluffigt tillsätter jag lite hett vatten för att göra det mer drickvänligt i konsistensen och en slurk konjak. Toppa med lite riven muskot. (Det är ju inte alltid nödvändigt med sprit i äggtoddyn, men just nu råkade jag ha en hel del av julkonjaken kvar och är det fredag så är det.)

 

I’ve started a new tradition on fridays to mark the ending of the week and start the beginning of the weekend in a most relaxing way. After dinner I take a long bubblebath and then I sit in front of the fire in the livingroomsofa and drink and eggnog while the hair dries. Very nice indeed and I’ll be doing it next friday aswell. A good tradition is always nice. 

One Comment leave one →
  1. januari 6, 2013 11:47 f m

    Mums och mysigt! Älskar att bada 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: