Hoppa till innehåll

Året var 2012….

december 31, 2012
tags:

Japp så var det här året snart slut och när man tänker tillbaka är det både otroligt mycket som har hänt samtidigt som det känns lite som att året gått väldigt långsamt… Här kommer några glimtar från mitt år 2012..

hatt4

Under början av året gick jag och mamma gick på hattkurs på Tillskärarakademin i Göteborg. Hattmakare-manin satte sig hårt och jag blev totalt hatt-tokig där ett tag. Dessvärre fick jag förutom stor lust för hattar även med mig världen värsta influensa. En hel månad försvann i feberdimma och det tog ända till hösten innan jag kände mig någorlunda normal igen. Fy vad hemskt det var!

sthlm

sthlm2

När influensan lagt sig styrde jag kosan till Stockholm på jobb ihop med mamma och vi passade på att fixa håret hos Retroella. Lila skor dagen till ära och håret det avfärgades från det mörkbruna och sedan blev det klatschigt rött.

tryck4

Förutom arbetet i familjefirman så går jag även som lärling till min kära mor och vi lade in en spurt på tryckningskonsten. Fortfarande mycket att lära men mästertryckare blir man ju inte på ett år precis.

kullen3I vanlig ordning åkte maken och jag ut på husvisningar i tid och otid. Här stannade vi en sväng och tittade lite på omgivningarna utanför Kinnekulle, eftersom vi ändå var där i krokarna. Så efter fem års husletande hittade vi äntligen ett hus som passade oss i smaken och vi köpte det. Tänka sig!

blåklänning2

Jag beslöt mig för att vara med på Vintagemässa i Örebro och åkte upp till mormors garderob för att hitta saker att sälja. Det visade sig vara jag som gjorde de mesta fynden, för jag hittade tre klänningar som satt som en smäck och så förstås köpte jag ju en lite på mässan där jag äntligen fick träffa jag den finfina pinglan Ann i verkligheten.

ruby

Jag insåg efter flera års uppehåll att jag i hjärta och själ verkligen är en hästtjej och fick ta över ridandet på den här tjejen (mammas Quartersto Ruby). Hon kommer flytta hem till mig under nästa sommar, när vi byggt färdigt stall och gjort i ordning hagar det vill säga. Så ska hon till midsommar få åka och träffa min gamle hjälte som jag red förr om åren,tinker/fullblodshingsten Kansas. Här skall det vankas smått till år 2014 om allt går som det ska!

smultronklänning

Jag sydde en hel del under början av året, bland annat den här smultrons-favoriten. Under hösten sedan fick symaskinen stå och samla damm (fast under skydd förstås). För husrenoveringen tog nästan knäcken på mig och sy-insprirationen var lika med noll. Nu hoppas jag på att den skall komma tillbaka med stormsteg i det nya huset och det nymålade syrummet.

mockfjärd

Jag åkte för första gången upp till Sätergläntan med mamma och jobbade under en vecka i Augusti. Väldigt roligt och inspirerande. På vägen hem hittade jag en hel laddning med gamla gördlar och korseletter som ligger i spänd förväntan att bli uppfräschade och omkittade för att utöka min underklädesgarderob ytterligare.
gbg5

Under slutet av sommaren åkte maken och jag ned till Göteborg och firade av min bästis som fyllde 30. Det blev en makalös fest och vi spenderade några underbara dagar i den gamla hemstaden. Göteborg är världsbäst på sommaren.

are3

Så var det mer jobb och ståhej. Kurs i färgning på Hållands folkhögskola avlöstes av de vanliga mässorna. Sedan hem för mer jobb avrundat med renovering och så en Portugalresa (också jobb) i slutet av av allt det.

snowstorm2-tiltshift-1

Äntligen är det här härjiga och snärjiga året slut och det blir några dagars ledighet och återhämtning innan jag ska börja ta itu med 2013. Insnöad i stugan med massa god mat och böcker att läsa. Kanske skulle jag ta och sy mig någonting också så snart flyttlådorna med tyger blivit upppackade det vill säga. Jag hoppas ni alla får ett fint nyår och en bra början på 2013. Gott nytt år!!!

This is my 2012 in pictures. Happy new years!!!

2 kommentarer leave one →
  1. januari 1, 2013 10:19 f m

    Åh, vilken ära att få vara med i en årssammanfattning! Hoppas vi ses 2013!!

  2. januari 1, 2013 8:39 e m

    Låter som ett fullrulleår fyllt med projekt och kreativitet. Ska bli kul att fortsätta följa dig under 2013 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: