Hoppa till innehåll

..och katten heter Trisse….

december 27, 2012
tags: ,

trisse2

trisse

Det är klart att katten ska få ett alldeles eget inlägg.Vi döpte det nya tillskottet i familjen till Trisse. Han är en upphittad katt som Djurens vänner tog hand om och som efter en tid på djurhem kom till oss. Det känns väldigt bra att kunna ta hand om en hemlös katt och bara tanken på att det här charmtrollet bodde utomhus för en månad sedan får mig att rysa. Efter en dag under byrån vågade han sig fram lite i smyg, en dag till och sedan var det som han alltid bott hos oss. Vi blev faktiskt lite förvånade över vad snabbt han acklimatiserade sig, men så är det väl en riktigt modig baddare till katt vi hade turen att få tag på. Just nu är det dock lite synd om honom, för nu ligger han på en handduk på sängen alldeles groggy och förmodligen lite öm i baken. Han hade nämligen tid hos veterinären idag för kastrering. Det är ju verkligen av vikt att man ser till att det inte blir fler katter här i världen, när det nu finns så otroligt många stackars katter som befinner sig utan hem. Imorgon kommer han förmodligen vara sig själv igen (nästan sig själv iallafall) och han ska tills dess få all kärlek han kan få. Det är lätt att skämma bort en katt som är så söt som den här lille killen.

 
 

This is our new member of the family. We got this little cat from the cathome, he was a homeless fellow that they took care of and that we had the good fortune to be able to welcome to the family. The sweetest cat ever and we’re very happy to have him. Today it’s a bit sad day for the cat however, because today we had time at the vet to have him neutered. He’s lying on the bed on a towel at the moment, recuperating. Tomorrow he’ll be right again, (well, almost 😉 ) and we’re going to pamper him all we can. 

6 kommentarer leave one →
 1. december 27, 2012 8:45 e m

  Aaah dör så söt!!! Till och med så att jag (katträdd) skulle kunna tänka mig en!

  • december 27, 2012 8:48 e m

   Ja visst är han söt!! Har gått från totalt vara hund person till att vara hund/katt-person. (man får ju inte glömma hund-husdjuret i och med att man skaffat ett till husdjur, vill ju inte orsaka avundsjuka mellan djuren 😉 )

 2. december 27, 2012 9:31 e m

  En katt höjer upp mysfaktorn i ett hem bättre än ett team inredare från något snickraochklistra tv -program skulle kunna göra på bästa sändningstid!
  Helt säkert, som amen i kyrkan.
  Hoppas jycken tycker att det är lika roligt med kattsällskap.
  Och.
  Hoppas mössen tycker att det är jätte o- roligt med katten i fortsättningen!

  Jag går och drömmer om en till katt!
  En Sphynx eller en Devon Rex unge att fodervärda….Jag har konverterat helt om, till att bli en kattmänniska, men det tog ärligt talat ganska lång tid att verkligen förstå och komma min kisse riktigt nära efter att i många år läst av hundens signaler och speciella humor.

  • december 28, 2012 7:57 f m

   Ja det är verkligen mysfaktor i en katt.. Även om hunden bidrog till hemtrevlighets-känsla gör nog katten det ännu lite mer…Hunden är helt okej med katten (är kattvan och bryr sig egentligen inte).. och nu tycker allt katten det är helt okej med hunden med, även om han var lite tveksam i början. 😉

   Mössen är borta, väldigt skönt.. Även om katten inte har tagit någon så har väl hans lukt drivit bort dem. trevligt att slippa ha dem på köksbänk och bord…

   Hur många katter har du nu? är det fler än en?? Ja, katter är ju helt annorlunda. Lite mer utmaning än en hund som är relativt enkel att förstå… Men så är vår hund väldigt enkelspårig också, kan ju vara det. 🙂

   • Kristina permalink
    december 28, 2012 12:48 e m

    Min hund var en Lhasa – Apso. Väldigt speciell och envis. Han var kravkänslig och behövde styras med list och mjuka tyglar. Han hade dessutom ett ypperligt sinne för humor! Hundar är ju mer domesticerade och beroende samt barnsligare, lekfullare och visar sin glädje tydligare.
    Och de triggar kanske det dåliga samvetet mer hos oss tvåbeningar.
    Medan katter är …annorlunda!
    Jag har e n krullkatt. Hon syns på min blogg nu!
    Men jag längtar efter att utöka familjen. Jag har varit och kollat på katthem men jag vill bli kär och klicka på alla plan med katten. Utseende och personlighet måste stämma! Min katt är ju väldigt vacker med ett elakt utseende och stor divig personlighet. Jag vill inte att katt två ska hamna i skuggan av henne, så jag hoppas att få ta hand om avelskatt som placeras hos mig på foder eller någon som pensionerats från avel. Hoppas. Hoppas…

 3. december 28, 2012 1:18 e m

  SöteTrisse! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: