Hoppa till innehåll

Jul i stugan!

december 26, 2012
tags: ,

spistomte-tiltshift

spistomte2-tiltshift

spistomte3-tiltshift

 

Något försummad må bloggen vara men ingalunda bortglömd. Det har blivit lite glest mellan inläggen men förhoppningsvis blir det ändring på det framöver. Efter att ha tagit några dagar ledigt för att fira jul börjar jag äntligen återhämta mig någorlunda efter en höst som var tämligen tuff med både husrenovering och jobb. Med öronproppar och julmat i magen har det blivit flera nätter i sträck med minst tio timmars sömn. Det har behövts för jag har nog aldrig känt mig så här trött som jag varit de senaste månaderna. Öronpropparna var tidigare för mössens skull, de prasslade så i köket att jag inte kunde sova (läbbigt!). Nu är de för kattens skull. Ja, vi har skaffat oss en liten katt, för det ska man ju ha när man bor på landet (speciellt om man har möss), och katten lever rövare om natten. Jag vet inte om det är så att han jagar eller om det bara är bus som sker när vi andra sover men mössen har iallafall flytt och det är ju huvudsaken. Dagarna innan jul fick vi dessutom äntligen upp kaklet i köket, både över diskbänken och vedspisen. Vi valde det klassiska snittet och tog mörk fog till vanliga vita plattor. Stiligt och snyggt blev det och det är en dröm att äntligen vara färdig i köket och kunna leva utan att det känns som byggarbetsplats. Hyacinterna planterade jag i en fin kruka som ska härma de klassiska kockums emaljvarorna. Så med en gammal tomtefigurin som jag fick av mamma och ett litet änglaljus fixades julstämningen ganska snabbt. Den fina gamla tändsticksasken fanns i pannrummet när vi köpte huset. En hel obruten förpackning med tändsticksaskar faktiskt. God Jul!!!!!

3 kommentarer leave one →
 1. Petra permalink
  december 26, 2012 7:16 e m

  Vad skönt att se att man inte är ensam som sover med öronproppar. Det är då skönt att plugga in propparna djupt i öronen och verkligen stänga ute alla störande ljud. Själv sover jag alltid med både öronproppar och ögonbindel. Jag sover så mycket bättre och djupare när det är helt tyst och mörkt. Kan verkligen rekommendera alla att testa öronproppar och ögonbindel. Det fungerar som sömnmedel för mig. Somnar direkt när jag har satt på mig ögonbindeln och pluggat in öronpropparna. Sover till och med med öronproppar även om det är helt tyst.

  Ibland får jag dock lite ont av öronpropparna. Har du något tips på sköna öronproppar att sova med?

  • december 26, 2012 7:57 e m

   Ja det har blivit ett måste på senare tid med öronproppar. Har tyvärr inget bra tips på sköna, har köpt mina på apoteket. men de är inte helt perfekta tyvärr så jag ska fortsätta leta efter bättre.. Ska nog sy mig en ögonbindel och prova att ha det när jag sover. har alltid velat ha det men aldrig kommit mig för att skaffa.. Men nu är det dags! 🙂 Låter väldigt skönt att få sova helt avskuren från verkligheten utanför. 😉

 2. Petra permalink
  december 26, 2012 10:19 e m

  Tack för svaret. Sover själv också med apotekets öronproppar. Har testat de flesta de har, gula, beigea, rosa och de orangea. Dock får jag ont av dem efter en hel natt. Har jag dem kortare stunder (när jag klipper gräs,dammsuger eller kör köksmaskiner) tycker jag de fungerar klockrent. Simpropparna har jag med testat. De använder jag på konserter, uteställen, bio, spinningpass samt när jag simmartränat. Jag är väldigt ljudkänslig och vill verkligen inte få tinnitus. Tror att jag köpte ögonbindeln på Apoteket. Den kan jag däremot rekommendera. Sitter skönt och stänger verkligen ute allt ljud.

  Det är hur skönt som helt att verkligen stänga ute omvärlden när man ska sova. Jag gillar känslan när man har rullat ihop öronpropparna och pluggar in dem och hör hur alla ljud dämpas mer och mer för att till slut helt stängas ute

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: