Hoppa till innehåll

Bilder från Portugal.

december 15, 2012

Igårkväll kom jag tillbaka till Sverige efter några dagars arbete i Portugal. Det kändes lite märkligt att komma tillbaka till djup snö och ruskig kyla efter att snabbt ha vant sig vid medelhavets milda vindar.. Anledningen till Portugalresan var att mamma och jag tillsammans alldeles nyligen blivit agenter för märket Dkode. Det är mäkta spännande och ett nytt sätt att arbeta och det kommer bli ett äventyr tror jag minsann.

IMG_3041

Vi kom till hotellet där mötet inför nästa höstkollektion skulle vara sent på kvällen. Det var först på morgonen efter vi insåg vilket flott ställe de hade bjudit in oss till. Ett gammalt palats från 1700-talet som gjorts om till hotell. Precis vid vattnet med härlig utsikt och alldeles underbara miljöer att röra sig i. Till nästa möte skall jag ta med mig den riktiga kameran för att verkligen kunna fånga de fina miljöerna.

IMG_3042

IMG_3043

Boendet uppmanade till en något högtidlig känsla, vilket syns på minen jag lagt mig till med. Men det är något speciellt med stenbyggnader med högt tak och vindlande trappor och målningar i taket.
.
IMG_3047

IMG_3057

IMG_3065

Dagarna var fyllda med skor. Det var mycket att gå igenom och jag tror minsann jag till och med drömde om skor om kvällarna. Många tjusiga pjuck och passande nog har de specialiserat sig på en vintageinspirerad stil. Me like!

IMG_3069

Efter många timmars arbete då hjärnan var helt slut bjöd den portugisiska kvinnan som var ansvarig för kollektionerna på Laduree macarons. Man kvicknade till något, tillräckligt mycket för att avsluta arbetsdagen och sedan ta en taxi ihop med agenterna från Tyskland och Schweiz till en väldigt schysst fiskresturang.


IMG_3072

När vi skulle välja fisk kom kyparen fram till bordet med tre fat med stora råa fiskar så fick vi välja. Vi tog ”Dorado” vilket jag tror är guldmakrill. De slängde på hela fisken på grillen som stod utanför resturangen och den tillagades under tiden vi åt förrätt bestående av percebes, musslor och bläckfisk. Otroligt gott, även om jag måste erkänna att percebes såg ut som något som platsar i filmen ”Alien” eller liknande. Som tur var smakade det väldigt gott, lite som kräftor faktiskt och sättet att äta det var ungefär likadant som när man sätter i sig kräft-klorna. Fisken som sen delades mellan oss var också den otroligt god. De kan verkligen tillaga fisk därborta i Portugal

 
 
Some snapshots from the recent trip to Portugal. We lived at a fabulous hotel that used to be a palace in the 18th century. Lots of painted ceilings, winding stairs and pretty gardens. Of course this was a business trip (have recently become agent for the shoe brand Dkode) so I didn’t have the time to really visit anything outside the hotell. Allthough we went to a great fishresturant on the last night together with the agents from Germany and Switzerland. For starters we had the weirdlooking thing called ”percebes” a sort of seafood quite typical in portugal and after that we had the most amazing grilled dorado. They really know how to prepare fish in Portugal.

3 kommentarer leave one →
  1. december 16, 2012 7:30 f m

    Ser fram mot att läsa mer om er agentverksamhet! 🙂

  2. december 16, 2012 7:36 f m

    Ja det ska bli spännande.. Är helt ny på den sortens arbete men det verkar väldigt roligt.. Så är det u bra att jag verkligen älskar märket själv, då kan man ju tala för produkterna. Om du känner till lämpliga affärer som skulle kunna passa med de här skorna så hojta gärna till. 🙂 Än så länge är de ganska så okända i sverige, men det hoppas jag ju på ska ändras.. 😉

  3. december 18, 2012 2:36 e m

    Ser ju fantastisk trevligt ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: