Hoppa till innehåll

String på väggen…

december 10, 2012

stringhylla

Än så länge känns det som köket är det som blivit mest inbott. Men det är ju förstås inte så konstigt eftersom det ändå är  där hemmets hjärta finns. Igår satte vi upp hyllor och den här hyllan på köksväggen blev verkligen pricken över i:et vad gäller kökets stämningskänsla. Äntligen fick jag rada upp mina teburkar som jag tänkt ut och rummet kändes med en gång mindre bart. Det var första grejen vi satte upp och känslan av att borra i nyfixade väggar var både rolig och lite läskigt på samma gång. Så småningom kommer det komma upp ytterligare två tekannor på hyllan (däribland min fina rosa ”Rosmarin-kanna” men de är fortfarande inte upplockade). Helst av allt hade jag velat att radion var en sådan där fin retro-radio från Robertsons, men än så länge får denna moderna lilla tingest fungera. Det känns liksom inte riktigt som läge att lägga ut tusenlappar på en liten radio när det finns stolp till hagar som skall betalas och ett stall att bygga till våren. Det var senaste nytt på hus-fixnings-fronten. Vad gäller mig själv så ska jag efter denna dagens jobb är avslutat bege mig hem (nu när jag flyttat tar det en halvtimme att åka mellan ateljén och huset. Träligt om man jämför med de 10 minuter det tog förut) för att packa. Imorgon åker nämligen mamma/chefen och jag till Portugal på jobb i några dagar. Mäkta spännande ska det bli och jag återkommer med hur det var efter att jag kommit hem. Det märkligaste jag tänker på nu angående det är hur det därnere är 15 grader plus och hur i helskotta ska man klä sig till den temeraturen när man äntligen vant sig vid att klämma sig in i lager på lager av långkallingar och termobyxor innan man går ut. Jag kan knappt tänka mig 15 grader eftersom jag är helt inkörd på ”vinter-mode”. Men det ska nog gå bra. Mors och hej på er!!

 
 
The kitchen is the best place in the house at the moment, the place where it feels most at home. We got this shelf up on the wall yesterday and finally I got to arrange it with my tea-stuff as I had pictured it in my mind. Soon the lonely cream teapot will be accompanied by two others (they just aren’t unpacked yet). Thats whats new on the house-fixing stuff. And about myself, I’m going home to pack after this days work is over. Because tomorrow mum/boss and I are going on a business-trip to Portugal for a couple of days. Thrilling and exciting and I just can’t imagine the feel of mild weather having gotten used to this cold and snowy winter were having up here in sweden.

3 kommentarer leave one →
 1. december 11, 2012 10:28 f m

  Vad fint det blir! Kram

 2. december 15, 2012 11:51 f m

  Jag har sett en billigare retro radio på Åhlens. Men det ser välfigt trevligt ut i ditt kök. Rosmarin serien är en utav mina favoriter också. Njut av Portugal och dess värme och att du får tid att se på deras fina keramik.

  • december 15, 2012 9:33 e m

   Åh, jag får kolla upp det nästa gång jag är i en stad med Åhlens. Ja det har blivit väldigt fint köket, hemtrevligt. ska bara försöka få bort de sista flyttlådorna så blir det snart ännu bättre (tänk att sånt alltid ska dra ut på tiden..)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: