Hoppa till innehåll

Söndagsutflykt med favoriterna på…

december 2, 2012

Idag fick jag ledigt från huset för en dag då mamma och jag åkte till min syster för att fira systerdotterns tvåårsdag. Det var en gnistrande fin vinterdag och det var rackarns skönt att äntligen få tillfälle att klä upp sig lite. Jag har saknat det otroligt men eftersom varje dag under lång tid nu har bestått av hus-slit har det inte funnits tillräckligt mycket uttrymme för glamour. Jag lade håret och drog på mig favoritklänningen såhär års, den turkosgröna 60-tals klänningen i värmande yllemuslin som jag ärvt från mormor. Den värmde så mycket att jag faktiskt inte ens behövde en stickad kofta över, något som jag annars alltid har. Det var en trevlig omväxling och gjorde att jag kände mig väldigt lätt och ledigt klädd (tillskillnad från den vanliga bylsiga känslan man så ofta får när man vill försöka hålla värmen med lager på lager). Så tog jag några matchande gröna bakelitarmband och broschen jag fick av makens morfar och vips hade jag en redig gå-bort-stass. Tjolahopp, grönt och turkost är flott!

sunday

sunday4

På benen tog jag favoritstrumporna om vintern i ylle. De är både snygga och varma (utan att klia som en del ullstrumpor kan göra), ett onekligen värdefullt attribut i dessa nordligt kalla breddgrader. Jag passade även på att inviga mina fina nya mormor-kängor från årets Dkode-laddning. De kommer lätt bli favoritskorna i vinter.

sunday3

Utsikten från systers vardagsrumsfönster var inte dum. Det är något speciellt med vinterlandskap ändå. Det ser så sagolikt ut. Man kan nästan se alla Narnia-varelser framför sig. Så är det ju förstås lite extra mysigt att sitta inne och kura med glögg och pepparkakor om det är kyligt ute.

sunday2

Det var inte bara glögg och pepparkakor som det bjöds på utan en rackarns god gräddtårta med födelsedagsbarnets favoritfrukter på. Namnam!

Today I got the day of from the house and went to my sisters house for my nieces birthday party (she turned two). The day was blistering cold but beautiful nevertheless. And I took my favorite winterdress, it’s made of wool muslin and therefore very warm and cosy. I also got to use my new favorite winter boots and wool stockings to beat the cold winter weather were having. 

6 kommentarer leave one →
 1. december 2, 2012 8:40 e m

  Snyggt som tusan!

 2. december 3, 2012 8:51 f m

  Härlig klänning, och tjusig outfit! Sen är det så underbart att det äntligen kommit snö! Perfekt till första advent =)

 3. betty permalink
  december 3, 2012 10:05 e m

  vad din du är! vilket märke är det på dina yllestrumpor? skulle behöva ett par som inte kliar!

  • december 7, 2012 5:08 e m

   De heter levante yllestrumpor. Har länkat till nätbutiken i inlägget 🙂 de är görbra!

 4. december 6, 2012 7:10 e m

  Kika in hos mig och tävla om en superfin nyretroklänning från Jumperfabriken 🙂
  http://tantemmasbravader.wordpress.com/2012/12/05/tavla-hos-tant-emma-om-klanning-fran-jumperfabriken/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: