Hoppa till innehåll

Trycksaker…

november 15, 2012

Just nu har jag lite tryckta saker med på en julutställning på Slöjdens hus i Skövde. Tiden att hinna med var lite kort så det blev ”bara” en kudde (utan innerkudde på bilden) och två set med linneduk och servetter. Jag har inte hunnit göra några nya mönster så jag körde på en schablon jag gjorde tidigare i år. Så fort det lugnat sig lite ska jag sätta igång och göra lite fler mönster, jag längtar så det kliar i fingrarna. Dessutom har jag ju ett helt hus att göra gardiner, dukar och kuddar till.. Föresten så tittar jag just nu på tapeter till vardagsrummet och försöker välja i snårskogen. Boråstapeter har bland annat en kollektion med tapeter framtagna i samarbete med Ljungbergs textil bestående mönster av 50-talets största formgivare, otroligt snyggt även om jag inte är helt säker på att de passar in i vårt hus som drar lite mer åt det stug-mysiga hållet snarare än stilren funkis. Vi får se vad det blir helt enkelt, det där kan man ju som sagt nöta och blöta ganska länge innan det självklara valet uppenbarar sig….

 
 

I made these prints for a christmas-exhibition that started today. Two sets of linen tablecloth and napkins and a pillow (witouth the pillow in the picture). I haven’t made any new patterns for a while so I used this one that I made earlier this year. I really long to make new ones but now I just don’t have the time. Considering that I have a whole house to make curtains, pillows and tablecloths for I’d better start working with it sooner rather than later. Speaking of patterns I’m looking at wallpaper for the livingroom at the moment, very tricky to decide there are so many alternative styles to go with. I really like this series with reprints of old swedish designers work from the 50s, but I don’t know if they fit our house that are more of a old cottage type of home instead of the modern 50s type of house that go so well with the atomic prints and that stuff….Tricky, tricky… Guess I’ll just have to sleep on it and think about it some more….

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: