Hoppa till innehåll

Renovering, köket…

november 12, 2012

Förra veckan lade vi in golvet i köket, linouleumplattor från Forbo i rött och krämgult. Jag valde linouleum eftersom det kändes som det mest praktiska och dessutom både är miljövänligt och tidsenligt rätt (vi renoverar ju för att få en så genuin känsla av 40/50-tal så möjligt). Det var slitigt, klurigt och mycket sågning av golvplattor fick tillämpas. Där har man nämligen en liten extra utmaning vad gäller renovering av gamla hus, det är inte många räta vinklar någonstans. Efter åtskilliga timmar blev det iallafall inlagt och det blev mycket snyggare än jag trodde. Maken och jag samarbetade otroligt bra med golvläggningen utan äktenskapliga gräl som man annars kunde förvänta sig i renoveringens hetta. Vi hantlangade godis till varandra närhelst moralen skönk, dubbelkollade varandra vad gällde mätning och sågning, även om hjärnsläppet satte in vid några tillfällen vilket resulterade i en del materialspill. Efter sista plattan var inkilad var det bara att resa sig och känna hur ont i ryggen och knäna man faktiskt får efter lite för många timmar på huk. Men det var värt att gå som en gammal gumma ett tag efteråt, för fint blev det. Nu gäller det bara att räkna ut hur vi skall lösa köksbänken. För vi upptäckte igår att vår ursprungliga uträkning om hur vi skulle sätta in diskbänk passade inte in med hur röret slutligen hamnade. En liten kommunikations-miss med rörmokaren och vi får nog klura lite och eventuellt såga lite i min fina gamla köksbänksdel. Men på något sätt ska det iallafall bli en diskbänk och gärna redan den här veckan. För nu håller verkligen tiden på att rinna ut. Man vill ju gärna flytta in i ett hus som inte bara har en fungerande toa, men även rinnande vatten i köket….. I tid till julafton åtminstone, det är bara att hoppas och streta på….

 

We got the floor in the other week. It turned out great and I’m superhappy with the choice of colors. It took many hours and I felt like a crumpy old lady afterwards with my back hurting after all the time in a crouching position. But it was worth it. Now it’s ”just” to get the kitchen sink in and call the plummer and we may have a kitchen that works. I hope…. In time for christmas maybe..

5 kommentarer leave one →
 1. november 12, 2012 9:09 f m

  Herregud vilka fina färger! Min dröm är ett rutigt köksgolv… Får nöja mig med rutig entré till butiken så länge. (som jag också fixade själv, men 1 x 1 m2 är ju inte riktigt lika jobbigt).

  • november 12, 2012 1:33 e m

   Jag har alltid drömt om rutigt golv jag med.. Vi hade ungefär 25 kvm att lägga in.. fasiken vad man fick ont i ryggen… 🙂 och såga är man ju inte direkt van vid heller och det behövdes göras i början å slutet på nästan varje rad så att det skulle passa in…

 2. november 14, 2012 7:41 e m

  Hi Retro Olivia. I have awarded you with the Liebster blog award since I find your blog very inspiring. Go to my blog ‘Style Me Betty’ to claim your award and in turn award 5 of your favorite bloggers.
  // Tanya

 3. november 26, 2012 3:21 e m

  Oj, så fint! Vad roligt det måste vara att renovera så att det syns! Jag målar tak och dörrfoder hemma och det är inte alls lika spännande, Vita tak blir vita igen, om än betydligt fräschare, men det är ju inte något man ser så där direkt. Ditt golv är verkligen suuuupersnyggt!

  • november 26, 2012 8:05 e m

   Åh, ja det är kul! Och otroligt jobbigt förståss, men det belönar sig när det väl är färdigt.. Förut har vi alltid renoverat när man ska flytta ut (sälj-pimpa längenheter och sånt), men nu äntligen ska vi bo i det renoverade själva. det känns väldigt härligt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: