Hoppa till innehåll

Underkläder och juveler…

november 3, 2012

I förrgår kväll tog jag äntligen tag i saken och städade mitt syrum. De senaste veckorna har jag knappt varit därinne eftersom maskinen ändå var på service. Så allteftersom förvandlades syrummet till en avstjälpningsplats. Otroligt stökig och inte så roligt att gå in där och bli inspirerad. Med andra ord har dörren varit stängd ganska så länge. Men nu tog jag tag i saken. Efter röjningen belönade jag mig med att sy ett par trosor i spetsen jag köpte på syfestivalen. Det kändes otroligt skönt att få sy någonting igen och jag hoppas att jag aldrig mer ska ha ett sådant långt uppehåll igen.

När jag plockade fram tyget och lade ut mönstret insåg jag att det gråa spetstyget matchade mitt nya armband på pricken. Höjden av glamour måste väl vara att strutta omkring i underkläder som matchar ens juveler? Jag ska se till att sy en bh i grått med dekoration på kuporna i samma spets så jag har ett matchande set. Men armbandet då? Jo jag fick det i 30-års present av mamma men har glömt att visa upp det i all renoveringstress som fyllt höstmånaderna. Det är ett arvegods från mormor och jag älskar det. Inte bara för att det är otroligt vackert, mamma och pappa hade nämligen redan för många, många år sedan bestämt att det var vad jag skulle få när jag fyllde 30. Så på det sättet fick jag ju en present av pappa med  även om han inte finns med och kunde gratulera mig personligen så fick jag ändå en present av honom och jag kommer tänka på det varje gång jag har på mig det…..

 
 

I finally got down to cleaning out my sewingspace that’s been accumulating clutter these last months when my machine where away to be serviced. As a reward I later on made myself a pair of lace panties. As I made them I realized that they matched my new bracelet. And that must be the hight of glamour, wearing underwear to match the jewelry. I got this lovely bracelet from my mother on my 30th birthday, but forgot to show it….It’s from my grandmothers and it was decided a long time ago apparently that I should get it for my 30th. My mom told me that she and my father planned it so, and that way I love it even more, since it’s a present from my father too, even though he wasn’t here to congratulate me in person I know this was what he meant me to have and I will treasure it always and think of him wearing it.

9 kommentarer leave one →
 1. november 3, 2012 4:38 e m

  Så läckert att ha underkläder som matchar smyckena 😉 Vilket vackert armband! En sådan gåva går inte att köpa för pengar.

  • november 4, 2012 2:31 e m

   Ja visst var det fint! Kommer ihåg det från när mormor hade det på ”fin-tillfällen”… Det var riktigt trevligt det där gråa tyget föresten…. Mycket bra köp! 🙂

 2. november 4, 2012 7:54 f m

  Vad du är duktigt! Grymt fint armband också minsann 🙂

  • november 4, 2012 2:31 e m

   Tack!! Ja visst var det fint! 🙂 Lila ska bli en ny favoritfärg tror jag minsann.. 🙂

 3. Miss Meadows permalink
  november 4, 2012 1:04 e m

  Underbart armband! Jag älskar gamla smycken, och det är ju speciellt att ha juveler som burits av flera tidigare släkt-medlemmar. Sen håller jag med om att det där med matchande smycken och underkläder é helt undebart! Sen ska man bara ha en antik divan att drapera sejsjälv över oxå…och en flaska champagne…och en snygg karl som ställer upp på att ge fotmassage… 😉 xox

  • november 4, 2012 2:35 e m

   Ja visst var det tjusigt! Är mäkta nöjd… Släktjuveler är bäst jag håller med!

   Ja måste nog skaffa mig en divan, och absolut lite bättre negligeér… eller iallafall en slinkig kimono av något slag.. det är ju inte riktigt samma glamourkänsla i att ligga på soffan i en sliten frotté-morgonrock… 😉

 4. november 5, 2012 7:33 f m

  Jätteläckert tillsammans. Vad bra att det kom rätt.

 5. november 7, 2012 8:49 f m

  Tjusigt 🙂
  Men du borde sy en höfthållare med! Sen kan du glida runt i en mystisk silkig kimono för att sedan lägga dig till rätta i din divan och äta några chokladtryfflar och dricka ett glas champagne….
  Tihi 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: