Hoppa till innehåll

Skörden från höstens mässa…

oktober 28, 2012

Även denna gång kom jag hem från mässan med en del godbitar i resväskan. Jag gick lite överstyr hos Simbra sidens monter, kanske lite. Men åtskilliga hundralappar senare är jag mycket mer härligt sidentyg rikare. För jag köpte fyra olika crepe de chine (till höger) som jag tänkte ska bli slinkiga blusar i 30/40-tals stil. Jag älskar känslan i att låta ett fint crepe de chine glida mellan fingrarna, svalt, slinkigt, mjukt och bara alldeles underbart. Så slog jag till på två stuvar dupion-siden (till vänster) de ska också få bli blusar, även om jag inte tänkt ut någon speciell stil på dem än. Den lilla biten chiffon crepe fick följa med av bara farten, det såg så sober ut i sin dova krämfärg med de små prickarna, jämfört med allt det andra som var så färgglatt. Det är bara att fålla den sen är det en fin scarf färdig för hösten.

Det här fantastiska hundtands-mönstrade sidenet i en lite kraftigare kvalité köpte faktiskt mamma och jag tillsammans. Det ska bli en varsin pennkjol, tanken är att vi på nästa mässa ska matcha varandra ännu mer än vad vi redan gör (är ju ganska lika, och nu när jag övertygat mamma om att också ha pin-curls är det än mer synligt). Vi kommer bli snygga som skam, dessutom är ett par av vårens kommande skor från Dkode en vit  högklackad sko med T-slejf och svarta lackdetaljer (tänk kvinnliga maffioso-pjuck) och de kommer verkligen komma till sin rätt till en svartvit siden-pennkjol. Det är jag alldeles övertygad om.

Givetvis var det inte bara Simbra Sidens monter jag gjorde en raid i. Lisa från LG sömnad hade sin monter lämpligt nog nära vår egen monter och jag kunde smita dit när det var lite mindre besökare. Jag laddade upp med material för flertalet bh-ar men framför allt trosor, eftersom jag hitills sytt mest i bomullstrickå kändes det som det var läge för lite mer raffigt material, så det blev till att ladda med spets av olika dess slag. Nu är det ju ett tag sedan jag fick tid till att sy som jag egentligen vill göra varje dag eftersom huset som renoveras slukar all tid vi har ledigt  och det kanske inte bli mycket sömnad de närmsta veckorna heller. Men jag har iallafall rejält fina saker att se fram emot att sy i när den dagen väl kommer då jag har tid. Det om något är en bra sporre att skynda på med huset så mitt nya sy-rum blir färdigt och jag äntligen kan få komma till ro med mina tyger, knappar, band och andra grejer.

 
 

I got a lot of fun stuff with me home from the sewing-expo. Like these lovelye silks and a hole bunch of laces and trims for making lingerie. Although I probably wont be able to get the time to sew in the coming weeks due toe that house-renovation I have something really great to look forward to. Like making pretty silk-blouses, a pencil skirt from that dog-tooth-silk (my mum is making on to match) and panties and bras from those laces… I just can’t wait until my sewing-space is finished so I can start moving all my stuff in and have my own haven to spend my time in.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: