Hoppa till innehåll

Blus i höst…

september 5, 2012

Nu är ju hösten verkligen här och det är dags att dra fram kjolar i ylle och stickade tröjor för att hålla kylan borta. På hösten står pennkjolar av alla sorter högt i kurs i min garderob och det bästa tillbehöret till pennkjolen är ju den klassiska blusen. Men en blus kan ju varieras i det oändliga och när jag var på Sätergläntan passade jag på att ta lite bilder ur några av modetidningarna som jag bläddrade i då jag satt i biblioteket och läste. Finfina modeller verkligen och det får mig riktigt att se fram emot alla pennkjolar och blusar jag skall sy under hösten.So now the fall truly is here and with that a season of woolskirts and cardigans.  My favorite in the colder season is the pencilskirt and the best thing to top that of is the classic blouse. Here’s some inspiration for blouse-inspiration from some old fashionmagazines that I took the opportunity to take picture of when I was in the library of Sätergläntan this summer. Aren’t they pretty?

8 kommentarer leave one →
 1. september 5, 2012 8:33 e m

  Duktiga du! Ska bli spännande att se dessa plagg 🙂

  • september 6, 2012 10:54 f m

   Åh, tack! Ja jag ska försöka få till det att göra några liknande iallafall… Uppdatering om det kommer, så småningom 😉

 2. september 6, 2012 6:56 f m

  Åh, så fina! Jag gillar särskilt den på det gula arket med rosetterna på och korta ärmar. Kan se dig i den!
  Jag börjar längta efter att sy kläder igen, men har fått någon sorts litet ryggskott, så jag vågar inte sitta flera timmar vid maskinerna. Men kanske rita lite mönster ikväll?

  • september 6, 2012 7:17 f m

   Ja de på det gula uppslaget gillade jag skarpt med! Sen var ju förstås den nedersta med ok och rynkning rätt tjusig med, men kanske lite svårare än den där kortärmade.. Ja vi får se vad jag ger mig på först.. Jag håller också på att få tillbaka klädsömnads-lusten, får hoppas det håller i sig. sen ska jag ju på den där detaljsömnadskursen i oktober.. Då måste man ju få lite input och inspirationsinjektion kan man hoppas!

 3. september 6, 2012 6:56 f m

  Är det inte härligt med skiftet till en ny årstid? Sätter alltid igång kreativiteten! Blus och kjol är både fint och bekvämt, tycker jag. Lättare att göra lager på lager än med klänningar… Härliga bilder! Ska bli spännande att se vilka modeller du bestämmer dig för =)
  Roligt att din inspiration verkar vara på väg tillbaka!

  • september 6, 2012 7:09 f m

   Ja, jag får hoppas det. Nu var det osedvanligt längesedan jag faktiskt sydde något, har inte haft så här långt uppehåll på flera år.. Säsongsskifte var nog precis vad som behövdes.. Ska faktiskt gå redan när jag skrivit klart det här och klippa till en yllepennkjol som jag lagt ut.. 🙂

 4. september 6, 2012 1:08 e m

  Omlottblusarna på neder arket är mina favoriter, men så är jag ju också fruktansvärt förtjust i omlott.

 5. september 6, 2012 4:41 e m

  Mycket fint! Tyckte att modellerna överst till vänster skulle bli fina som skjortklänningar också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: