Hoppa till innehåll

En liten kickstart…

september 2, 2012

En längre tid nu har jag känt mig otroligt oinspirerad. Trots att det finns miljoner saker att göra har en känsla av tråkig sysslolöshet som kommit över mig titt som tätt. Jag vet inte om det är den regniga sommaren, stressen över husrenoveringen eller bara en naturlig fallenhet i min personlighet för en viss melankoli. Vad finns det för bot på sånt frågar man sig? Jo, en sak man kan göra istället för att gå hemma och skrota och känna sig tråkig är att sminka upp sig, tvätta och lägga håret och sen hitta något snajdigt att ta på sig. Ta en liten genomgång av kläderna i garderoben och klä ut sig som när man var liten. Kanske sätta på lite käck musik och dansa en liten svängom. Detta gjorde jag idag när jag kände att det var nog med tråkigheten. Jag rotade fram mina våg-clips och lade en 30-tals vågig frisyr och målade läpparna med lite extra spetsighet inspirerad av ”Mrs Hendersson presenterar” som var söndagsfilmen som maken och jag tittade på under förmiddagen. (En förövrigt riktigt trevlig film.). Det piggade upp otroligt mycket och nästa gång jag känner mig oinspirerad ska jag komma ihåg den boten lite snabbare.  När man gör en frisyr med våg-clips tycker jag att själva läggningen är minst lika fin som slutresultatet. Det är något extra glamouröst med de där våg-clipsen som för tankarna tillbaka till gamla filmstjärnor av Jean Harlow-typen. Helst av allt skulle man ju ha en persikofärgad neglige att strutta omkring i men finns inte det kan en gammal kappa med pälskrage fungera gott som substitut.

Today I felt all uninspired and boring. The best antidote for that is to put a lot of make up on, make a nice hair setting, try out lots of clothes and listen to some perky music. I did that today and just because I watched the movie ”Mrs Hendersson presents” in the morning I got the urge to use my marcel clips and do more of a 30s look. I just love the way one look with marcel clips in the hair, almost better than the finished result. One really feels glamourous in the way Jean Harlow was glamourous. Although one really would need a salmon negligé a coat with fur collar will have to make do.

4 kommentarer leave one →
 1. september 2, 2012 7:36 e m

  Jag vill också ha vågclips! Speciellt nu när jag har kort page som knappt funkar med pincurls. Får satsa på att leta efter sådana när vi ska till London nästa vecka! (Om ni kommer förbi Karlstad nåt mer har jag massor med nattlinnen och negligéer och morgonrockar bakom disk. Vet liksom inte om nån kommer köpa om jag sätter fram dem).

  • september 2, 2012 7:41 e m

   Ja, det skulle vara skitsnyggt på ditt nya korta hår! (jag har ärvt några av mina clips, resten är köpt på ebay och etsy. Billigast är nog på ebay tror jag.)

   Åh, spännande, jag får se till att anordna en värmlandstripp vad det lider för negligéer är verkligen nått jag skulle ha i garderoben och det är ju alltid lättare om man ser det irl…

 2. Anna permalink
  januari 30, 2013 1:10 e m

  Hej,
  Liiiite sent ute kanske 🙂
  Om jag ska söka på vågclips på ebay och etsy gissar jag att det måste ske på engelska. Vad söker jag då på för ord?
  Förresten – uppskattar enormt dina inlägg om hår.

  Tack!

  • januari 30, 2013 4:17 e m

   Om du söker på wave clips eller marcel clips borde du få lite träffar. 🙂 Vad kul att du gillar mina hårinlägg, ska försöka göra lite fler sådana tror jag nog…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: