Hoppa till innehåll

En riktig hästkarl….

augusti 29, 2012

Igår såg jag en väldigt intressant dokumentär om Buck Branneman, en hästkarl från USA med otroliga insikter om hästhantering och ”horsemanship” och ett gripande livsöde att berätta om.  Även om jag inte är så inriktad på westernridning, har ju alltid varit en anglofil så blev jag nästan lite sugen, jag ska i vilket fall som helst inte avfärda det helt som jag kanske gjort tidigare. Ruby är ju ändå en Quarterhäst och det finns ju ändå komplett lager av westernattiraljer i mors sadelkammare att låna om andan skulle falla på. Riktigt inspirerande var filmen oavsett vilken disciplin man hänger sig åt och även om man inte är så värst hästintresserad tycker jag man ska se den. Det är verkligen trevligt att få se en välgjord film om riktiga människor och deras liv. Filmen går i repris idag mitt på dagen och om man inte har tid att se den på burken så finns den på Svtplay i en månad till.

(Bild härifrån)

Yesterday the documentary about Buck Brannaman showed on television. A very inspiring film about horsemanship and even though I’m more into dressage and jumping I was a bit drawn to the western discipline. Ruby is after all a Quarterhorse and I have the possibility to use a complete getup of western gear in my moms tack room if I would like to borrow. Something to think about for the future perhaps. Anyway, the film inspired a lot and not just about the horsemanship but also the life of Buck Brannaman and his way of living it. I truly recommend watching it!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: