Hoppa till innehåll

Göte-la-borg….

augusti 26, 2012

Så var helgen över och den efterlängtade trippen till Göteborg likaså. Födelsedagsfesten för bästa väninnan var en hit, jag var tokigt mycket uppe i varv och skrattade mest hela tiden och kan knappt komma ihåg sist jag hade så roligt. Inga bilder blev tagna dock, både för att jag glömde av det mestadelen av tiden, men även för att när jag väl kom på det framåt kvällen framskred blev de suddiga av någon konstig anledning (..ähum..). Festen tog plats i en hyrd lokal alldeles vid vattnet i stadsdelen Eriksberg. Jag hade faktiskt aldrig varit där förut. Skamligt egentligen med tanke på alla de år som jag faktiskt bodde i stan. Men det ligger ju på ”andra sidan” det vill säga Hisingen, och det kändes alltid väldigt långt borta på något sätt. Nu återupptäcker jag stan som turist istället och Eriksberg hamnade högt upp på listan av favorit-ställen man vill besöka i Göteborg. Kluckande vatten, en fin hamnpromenad, lägg sen till ett strålande väder och massa ”goa gubbar” och då har man en särdeles förträffligt sätt att spendera helgen på. Dagen efter festen, efter att ha tagit igen oss på hotellrummet och ätit en långsam frukost vid vattnet tog maken och jag en lugn dag i stan, gjorde lite ärenden, strosade och njöt allmänt av livet som ibland är lite extra härligt. Jag tog på mig sjömansblusen (självklart!) med matchande blå manchesterkjol och bekväma skor och vi promenerade tills vi blev trötta. Sedan drog vi till Fiskekôrkan och köpte med oss lite god kolja. En bilfärd senare  i varm 240 var vi hemma igen med massa goda minnen och en fish’n chips middag att se fram emot. Gött mos!

So was the trip to Gothenburg and the much longed for birthday party for the best friend over. The weather was spectacular and Gothenburg really showed itself from the very best of sides. The party was in a restaurant in Eriksberg, a part of town that I never once visited in my years of living in the city. A shame since it’s (as I found out) really pretty place just next to the water with a spectacular view of the city. The day after the party my husband and I took a nice and slow breakfast by the waterfront and then we walked and just enjoyed life until our feet got tired. I had my sailor blouse on (of course) and comfortable shoes. After enjoying the city and making the few errands we had we went to the big fish-market and purchased some fresh haddock. A couple of hours in the  hot car later we got home and very much enjoyed eating it in the form  of fish’n chips. And that was the most lovely couple of days ever….. 

2 kommentarer leave one →
 1. september 3, 2012 6:55 f m

  Hej Olivia, hamnade här av en slump. Men gillar vad jag ser. Är själv väldigt förtjust i ”de gamla tidernas mode”, som jag gärna kombinerar med något modernt.

  Eriksberg är så himla fint! Där promenerar jag och fikar en hel del 🙂

  • september 3, 2012 9:57 f m

   Åh, vad roligt att du hittade hit! Välkommen!
   Ja Eriksberg blev snabbt en ny favorit, tänk att jag missade det alla åren jag bodde i göteborg, men som sagt,bättre sent än aldrig. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: