Hoppa till innehåll

Bastant frukost…

augusti 19, 2012

På söndagarna brukar vi äta brunch och så även idag. Den där känslan av helg infinner sig lite mer när man gör en lite lyxigare frukost än till vardags och tar lite mer tid på sig att äta den. Idag blev det amerikanska pannkakor. Tanken var att jag efter denna bastanta frukost skulle ha massor med energi att göra det som jag ålagt mig att göra. Det vill säga att sy en ny klänning till kalaset jag ska på nästa fredag. Hittills har inget blivit gjort, istället har jag bara legat i sängen och läst en gammal Madeleine Brent bok som jag hittade i en bokhylla i mormors hus och varit smått uttråkad (det var en ganska förutsägande bok som jag dessutom läst förut några gånger). Det är bland det värsta jag vet att vara rastlös och lite uttråkad när man egentligen har bra saker att sysselsätta sig med men är lite för trött för att ta tag i det. För hela helgen har jag varit oresonligt trött och orkeslös. Jag får skylla på att jag fortfarande har ont i kroppen efter att ha blivit avkastad av hästen i fredags (Jag klarade mig undan med bara några blåmärken och ont i musklerna men full av förtrytelsen över att hästen är så fräck att hon bockar, men det ska jag nog ta ur henne.) och sen det ju faktiskt ett ganska stort känslotumult att köpa en gård och allt vad det innebär. Vi har redan börjat planera hur vi ska gå vidare med renoveringen och det är en hel del som skall göras och mycket att tänka på och jag blir bara än mer trött av tanken på det…. Men nu ska jag återgå till att ta tag i dagen.  Än har jag nog tid till att få färdigt den där klänningen som jag tänkt…..

Todays we had pancakes for sundaybrunch, the thought was that I after that would have lots of energy to do what I assigned for myself today (to make a new dress for a party I’m invited to next friday). So far I just managed to lay in bed and reading and getting more and more frustrated over myself for not doing what I’m supposed to do and bored over the book that was quite bad. I hate that feeling of tiredness combined with restlessness. But I guess I can blame the tiredness on that I still ache somewhat after I got thrown from the horse the other day (I only got some bruises and sore muscles, and of course quite a deal of irritation towards the Ruby the horse that had the audacity to buck me off. I’ll teach her though…) and of course it’s reasonable to get tired considering what big thing buying a house really is. We’ve started planning the renovation, talking to contractors about the bathroom and things we need done with the yard. Lots to think about and I get even more tired after thinking about it

2 kommentarer leave one →
  1. augusti 19, 2012 3:09 e m

    Ser så gott ut!

    • augusti 19, 2012 3:42 e m

      Det var gott!! Lönnsirap är en riktig favorit, och pannkaka är ju aldrig fel det heller. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: