Hoppa till innehåll

Försmak av höstens skor…

augusti 15, 2012

I förra veckan fick vi två av höstens skomodeller från Dkode levererade  till firman (vi väntar på ytterligare tre modeller). De motsvarade förväntan och mer därtill. Jag knep genast ett par av vardera till mig själv, visst är de fina!?

Jag ser de här finfina röda mocka-pumpsen som de självklara finskorna till julaftonen. Kanske för att de matchade förra årets sammetskjol perfekt. Jag vet inte vilket jag tycker är snyggast, knytdetaljen i fram eller klacken med den där lilla skinndetaljen som nästan ser ut som hyll-kants-spets. Men varför ska jag bestämma det förresten? Härligt 40-taliga i stilen är de i alla fall och de kommer garanterat bli trogna följeslagare till många olika ensembler. (Extra roligt är att jag har ett gammalt skärp i röd mocka med exakt samma färg, hurra för färgkoordination!)

Så var det ju de här rediga snörkängorna också! Jag har alltid velat ha ett par sådana här. Ända sedan jag i barndomen såg ”Anne på Grönkulla” och drömde mig bort till Prince Edward Island. Förutom att de är otroligt fina har de dessutom ingen dragkedja vilket jag verkligen ser som en bonus!  I mitt tycke finns det nämligen inget värre än höga kängor som har både(!) snörning och dragkedja. Det känns som ett fuskgrepp och dessutom är ju dragkedja ett relativt modernt påfund som på skor dessutom lätt har en tendens att gå sönder. Inte rätt för den här typen av sko helt enkelt.

De är fortfarande såpass nykomna att jag inte hunnit lägga in dem i butiken på nätet, men det kommer. Så kommer vi ju förstås ta med dem både till Syfestivalen i Borås och Stockholm.

Some of the shoes from Dkode got delivered the other week and I just love them so I snagged a pair of each for myself. The red suede pumps with the bow detail on front look fabulously 40s to me and will be perfect for christmas-parties with that deep red colour. And the black lace shoes are exactley what I been wishing for since I was a girl and watched ”Anne of Green Gables”. Best of all is that they don’t have any silly sidezipper one see so often with theese kind of shoes. I just hate uncalled for zippers, they are not only a relatively new invention but also have the tendency to break when used on shoes with a little hight. I haven’t put them out on the webbsite yet they are so new, but that is just a matter of time. And of course we will take them with us to the sewing fair in both Borås and Stockholm.

4 kommentarer leave one →
 1. augusti 15, 2012 4:06 e m

  Åh jisses vad fina dom röda var!!

  • augusti 15, 2012 4:33 e m

   Ja visst är dom. Vi borde nog köpt in fler än vad vi gjorde, för de här små raringarna kommer nog gå som smör. 🙂

 2. augusti 16, 2012 9:53 f m

  De röda var jättesöta.
  Innan jag fick reumatism kände jag som du om dragkedja och snörning, men nu när jag är så stel så måste jag tyvärr erkänna att det är praktiskt.

  • augusti 19, 2012 10:58 f m

   Åh, jag förstår, i vissa fall måste väl det praktiskt vinna över estetiken. Det är ju ändå viktigt att kunna få av och på sig sina skor. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: