Hoppa till innehåll

En inspirerande plats…

augusti 7, 2012

Sätergläntan är verkligen en inspirerande plats som jag tyckte mycket om att upptäcka under veckan som gick. För mamma var det 29e året som hon höll kurs så hon känner verkligen stället utan och innan och berättade många roliga anekdoter om stället och kunde ge mig en fin historik. Min favoritplats var det fina referensbiblioteket. Jag fick möjlighet att spendera några timmar där alldeles själv för att läsa och inspireras. Visst är det fint?

Jag hittade snabbt till den här typen av läsning. Finns det något trevligare än att titta i gamla mode-tidninga

Mamma och jag har planer på att sy oss en varsin artistrock att ha som skydd för kläderna när vi färgar. Den här modellen ser ut lite som det vi hade tänkt oss.

Men jag förstår faktiskt inte riktigt vad det är som skall vara så lustigt med den? Men man hade kanske en annan humor förr?

Gamla dragkedjeannonser går inte av för hackor heller….  och Gusum har ju helt rätt, de så kallade ”lilleputtlåsen” håller ju faktiskt inte i längden.

Sätergläntan was an amazingly inspiring place to discover, for my mother it was the 29th year she went up there to hold her course in dyeing. My favorite place was the reference library, with plenty of books about handicrafts and textile. I got some free hours to spend there and really tried to make the most of them. Of course I quickly found the old stuff quickly. I just love looking at old fashion magazines, the pictures, the colors, everything. A great way to get inspired.

6 kommentarer leave one →
 1. augusti 8, 2012 1:34 e m

  Härliga kataloger! Vad undervisar din mamma i?

  • augusti 11, 2012 6:19 f m

   Ja visst är de fina! Mamma undervisar i färgning på Sätergläntan. Både för bomull/lin och ull/silke… Jag går ju som lärling/assisten än så länge.. 🙂

 2. augusti 9, 2012 11:36 f m

  Ah. I det biblioteket kan man låsa in mig och skicka in lite mat då och då bara.

  • augusti 11, 2012 6:18 f m

   Ja visst kan man, vill verkligen komma tillbaka dit. Nu när man vet vad som väntar där kan man ju förbereda sig lite bättre och inte bli helt överväldigad.

 3. Kristina permalink
  augusti 10, 2012 2:00 e m

  Hihi.”Lustig” hade nog ingen negativ klang då eller ens en smula ironi i sig; de tyckte nog bara att modellen och färgerna var roliga att bära.
  Har märkt att många ord som nästan är utdöda användes mycket mera förut som tex. käck och begreppen verkade användas vidare förut.
  Men det är alltid lika intressant att både läsa och se hur mycket allt ;kläder, språk, normer förändrats på väldigt kort tid.

  • augusti 11, 2012 6:17 f m

   Nej förmodligen inte. Ja visst är det så, det är alltid så roligt tycker jag att läsa gamla saker och hur man uttrycker sig… det är en slags lite lustig oskyldighet över en del sätt att använda ord på den tiden tycker jag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: