Hoppa till innehåll

Söndagsskörd…

augusti 5, 2012

Söndagsförmiddagen har spenderats vid huset. Maken har klippt gräset och jag har plockat bär. Det finns flertalet bärbuskar på tomten som nu är mogna för skörd. Sen har vi ju förstås blåbärskogen precis runt knuten där blåbären fortfarande sitter kvar i buskarna så efter att bunken med svartvinbär blev full gick jag ut i skogen med bär-repan ett slag. Det är verkligen en stor skatt med bärbuskar i trädgården och det är jag väldigt glad att vårt hus redan hade. Äppelträd däremot var det lite sämre ställt med så det bli en av de första saker vi ska ta itu med i trädgården. Det är numer en väldigt rolig syssla att ligga och tänka på vad som ska tas itu med och planera hus och trädgård innan man somnar. Göra mentala listor på saker jag skulle vilja ha och göra. Även om det ju innebär en del framtida slit (om än ett givande sådant) så finner jag det väldigt meditativt att bygga upp trädgården i fantasin. Plantera äppelträd, ta skott från körsbärsträden vid mormors hus (som förökar sig oförskämt lätt och ger körsbärsylt och saft med fantastiskt intensiv smak), köpa päronträd, bygga en pergola till infarten där jag sen tänkte sätta klätterosor.

Today we went to our house, my husband mowed the lawn and I picked black currants. The garden is full of different berry bushes and now’s the time to harvest. It’s a real nice feeling in picking berries. After the bowl was filled to the brim I went to the woods just next to the house to pick some blueberries.  

2 kommentarer leave one →
  1. augusti 5, 2012 3:19 e m

    This post forwarded to me a beautiful feeling. Plan the garden in your imagination … Wow! Enjoy fruits at home is a pleasure!

    • augusti 7, 2012 1:31 e m

      I’m glad I could inspire! It really is a gift to be able to grow things to eat, truly a pleasure as you say.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: