Hoppa till innehåll

Fynd på vägen hem…

augusti 4, 2012

Igår åkte vi hem från Dalarna. Det har varit en väldigt rolig vecka med mycket inspiration och hjärnan är fulltankad med ideér som ivrigt väntar på att utföras. På hemvägen stannade vi i Mockfjärd på den trevliga lilla loppis som finns där (Ingergerds handelsbod heter den visst). Jag och maken körde förbi där förra året när vi var i Dalarna på roadtrip men då kom vi för tidigt. De öppnar först klockan 14.00 och har öppet till klockan 18.00. Mamma brukar alltid stanna där på hemvägen från Sätergläntan och har berättat om att det är fint, därför var jag glad över att äntligen få se hur det såg ut inuti. Är man redan lite trött så blir man tröttare av alla saker som finns högt och lågt, en salig blandning av daladräkter, porslin och annat plock. Jag hittade två äggkoppar som jag skulle köpa och tänkte gå tillbaka till bilen, men så fångade ögat något i periferin och jag nästan hoppade till av entusiasm. Vad var det då? Jo, en hel hög med vita fina 50-tals gördlar och korsetter som jag genast slog till på (priset var dessutom otroligt överkomligt). Alla utom en såg ut att vara oanvända. Tyget (en tjusig mönstrad tjock satäng) var i väldigt fint skick medan några av resårdelarna hade tappat elasticiteten (vilket lätt händer när det är gammalt). Men eftersom jag är så flink med fingrarna och hyfsat van vid underklädessömnad räknar jag med att jag lätt byter ut det mot modern powemesch. Den största fröjden var att de faktiskt passade, de var till och med lite stora (vilket jag tänkte ordna med några lätta justeringar). Annars tycker jag att gördlar och korsetter alltid brukar vara för de där lite mindre och nättare kvinnotyperna. Det var inte svårt att räkna ut att jag slog till på alla fem. En eller två kanske jag renoverar till försäljning (tänkte dra igång en Etsy-shop inom förhoppningsvis snar framtid) resten ska gå bara till mig själv. Man känner sig ju så mycket finare när man har snygga underkläder och i ett enda svep har jag utökat min underklädesgarderob betydligt. Hurra för det!

Nu ska jag ligga i soffan och vila i några timmar och titta på OS-hoppningen i svtplay, och så förstås tänka på mina fina underkläder som väntar på att gås igenom i syrummet!

 

I’m back home from Dalarna and the dye-course is at an end. On the way back home we stopped at a small antique store in Mockfjärd. There where lots to se and tired as I was I almost missed the incredible pile of old girdles and corsets. Almost. Luckily I got my scanner up and noticed it. Two girdles and three corsets from the 50s (I think). All but one looked unworn,the fabric was in perfect condition although the elasticity-parts in some where a little limp but as I’m used to sew lingerie I think it will be piece a cake to exchange it for modern power mesh. One or two maybe will go to my future easy-shop after the renovation the others will be just for me. In just one sweep I managed to ad plenty to my lingerie-wardrobe. Hurra for that!  

2 kommentarer leave one →
  1. augusti 6, 2012 4:06 f m

    Grattis till toppenfyndet! 🙂

    • augusti 7, 2012 1:32 e m

      Åh, tack!! Det var verkligen otippat att hitta sånt på just det stället.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: