Hoppa till innehåll

Äntligen!

juli 28, 2012

Ja nu var det äntligen klart! Efter mer än fem års letande har vi hittat ett hus. Papperna är påskrivna och handpenningen betalt.  Det har varit en väldigt lång resa det där med husletandet och vi har flyttat hit och dit och aldrig riktigt trivts. Men nu är det över och en helt ny resa kan ta sin början. Huset har allt vi letat efter faktiskt och känslan av att det långa letandet till slut är över är riktigt konstig. Vi har ju så länge varit ”dom som letar efter hus” att man på något sätt vant sig vid den där jakten som aldrig har lyckats, förrän nu. Huset då!? Hur var det med det? Det ligger totalt enskilt ute i skogen men samtidigt är det cykelavstånd till närmaste samhälle som med bra kommunikationer, affärer, bank och allt det där. Det finns en stor lada till framtida hästar (och fantastiska ridvägar runt om i skogen) och garage till maken. Flera hektar mark, både skog och äng så det kommer lätt kunna gå att ha häst utan att oroa sig för bete och veden hämtar man själv i skogen allteftersom. Här ska det bli självförsörjning minsann. Själva huset är gammalt, man vet inte hur gammalt utan i papperna står de sedvanliga årtalet 1909 som byggår. Inuti ser vi fram emot en rejäl renovering eftersom ingenting gjorts på åtskilliga år och det har blivit rätt slitet. Jag tackar min lyckliga stjärna för att det inte var sönderrenoverat som så många andra hus vi tittat på under åren har varit. Det är verkligen hemskt när gamla fina hus görs om så de ser ut som förortsradhus inuti, vitt överallt med klickgolv och ord på väggarna. Vi tänkte gå tillbaka till förr givetvis och renovera i gammal stil med 40-talet som huvudinspiration. Jag ser verkligen fram emot att få bo tidsenligt och när allt väl är färdigt ha en oas i skogen där tiden ser ut att ha stått still och ingen modern stress finns i någonstans i sikte.  Jag misstänker att det kommer bli ett större inslag av inredning i bloggen nu, för allt jag tänker på är huset och renoveringen som tar sin början så snart Nedan är en bild på huset från 40-talet, visst ser det fint ut?

Yes, this weeks major thing was that we finally found and bought a house. After a five year search it’s over and we got the house of our dreams. No neighbors in sight, deep in a forest but still not farther from a town than you could ride on a bike. With a big barn, fields and forest so that I can have horses and a big garage for my man. The house is quite old, one doesn’t know exactly when it was built and it’s the classic swedish red cottage. Now we look forward to renovating it gently and making it look like it would have done in the 40s. I just can’t wait to finally be able to live in a vintage style swell as be dressed in it. The photo is of the house taken in the 40s, doesn’t it look nice? 

16 kommentarer leave one →
 1. juli 28, 2012 4:34 e m

  Så fantatstiskt underbart! Grattis till huset!
  Har lagt till dig i min blogglista förresten och sedan har jag bytt namn på bloggen min till Tant Emmas bravader 🙂
  webbadressen är således: http://www.tantemmasbravader.wordpress.com

 2. juli 28, 2012 5:57 e m

  Lyckliga ni!!! Vi vet allt om det där letandet och hur underbart det är med målgång.
  Förresten! Skrattade så åt det där med ”ord på väggarna”! Vad ÄR det med dessa texter högt och lågt?
  Ser fram emot att följa er resa!

  • juli 29, 2012 7:15 f m

   Tack, tack! Ja det är härligt att kunna sluta leta. Känns väldigt märkligt att inte kolla hemnet i tid och otid dock! Nu gäller vvs, inredning, kakel, byggnadsvårdssidor och annat att surfa på istället..

 3. Monika permalink
  juli 28, 2012 6:01 e m

  Grattis!

 4. Monika permalink
  juli 28, 2012 6:04 e m

  Jag tycker att du ska läsa den här mannens http://kurage.wordpress.com/ inlägg om hur han och sambon renoverat sitt hus. Intressant om hur man anpassar sig till husets ursprungliga stil utan att behöva leva i ett museum.

  • juli 29, 2012 7:16 f m

   Tack så mycket, är väldigt härlig känsla att äntligen hittat rätt hus och lyckats köpa det också.. Tack för tipset om sidan, väldigt intressant läsning. den kommer vi ha nytta av i vår renovering som inspiration!

 5. lisakristin permalink
  juli 29, 2012 6:06 f m

  Åh vad härligt, grattis!

  • juli 29, 2012 7:17 f m

   Tack!! Ja det känns väldigt härligt! Nu får vi se om maken får till större utrymme för bryggningarna.. och så ska vi ju prova på att odla egen humle också.. kul!

 6. juli 29, 2012 5:36 e m

  Grattis till husköpet! Så roligt det låter! Det kommer alldeles säkert bli både kul och slitigt. Själv håller jag och min man på att röjer kring ett torp från 1920-talet som har stått tomt i säkert 10 år. Jag valde att skapa en annan blogg där jag berättar om detta, för jag ville inte blanda sömnad med renovering. Jag önskar er lycka till med huset!
  http://kolmesjo.wordpress.com/

  • juli 31, 2012 6:34 f m

   Tack!!! Det är verkligen roligt, även om det nog inte sjunkit in helt än.. Kanske gör det när vi flyttat in…Vad roligt med torp! Ska kolla in hur det skrider fram med pysslet där! Bra för inspirationen att se någon annan greja 🙂

 7. Erika permalink
  juli 30, 2012 3:32 e m

  haha! det känns som att du beskriver min och min sambos vision om hur vårt hus ska vara. men vi är tvungna att fortfarande vara ”dom som letar hus” ett tag till pga mina studier.

  mycket trevlig blogg!

  • juli 31, 2012 6:36 f m

   jag trodde faktiskt nästan att det aldrig skulle ske, men helt plötsligt så ändrades det. det är märkligt att gå från tröstlöst husletande till ny husägare…
   Har blivit lite inne på att ha får också nu, inte bara getter och hästar.. vi får se.. möjigheterna är ju så stora när man har ”sitt eget ställe”

 8. Charlotta permalink
  augusti 1, 2012 11:01 f m

  Åh Grattis Olivia med make!! Huset ser fantastiskt ut, och jag vet med dig där inne som fixar så blir det bara bättre! Är det i hemtrakterna månne? 🙂 Kram till dig! Charlotta

  • augusti 1, 2012 11:05 f m

   Tack!! Ja det känns otroligt roligt! 🙂 japp det är i hemtrakterna, en bit utanför T-boda. 🙂 det blir lätt för dig att hälsa på när du är hemma hos familjen!

 9. augusti 8, 2012 1:38 e m

  GRATTIS!!! Åh, vad roligt! Ser med spänning fram emot kommande inredningsinlägg =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: